Trei proiecte depuse pentru orasul Negru Voda vor primi finantare prin PNDL

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Edilul orasului Negru Voda, reprezentantul legal al Primariei si al Consiliului Local al acestui oras, Petre Urziceanu a depus in primavara acestui an la Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene cererile de finantare pentru sapte proiecte ce au ca scop dezvoltarea orasului Negru Voda si a satelor ce apartin de acesta. Trei dintre acestea au fost selectate si aprobate spre finantare cu fonduri de la bugetul de stat.

A primit aprobare spre finantare proiectul "Gradinita noua cu program prelungit in oras Negru Voda", cu suma 2.162.709,00. Incapacitatea transformarii gradinitei actuale cu program normal in gradinita cu program prelungit induce construirea unei cladiri noi, proiectate in acest scop. In acest moment in gradinita isi desfasoara activitatea 120 de copii, iar in perioada urmatoare numarul acestora va creste. Pentru ridicarea nivelului de invatamant prescolar, investitia este indispensabila deoarece in acest moment gradinita functioneaza intr-o cladire care nu a fost proiectata in acest scop, ea avand destinatia initiala de spatii cazare muncitori. Necesitatea unei gradinite cu program prelungit este sustinuta si de faptul ca majoritatea locuitorilor orasului Negru Voda sunt navetisti, angajati in alte localitati din judetul Constanta.
"Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere si dotare liceu in orasul Negru Voda" cu o valoare de 7.538.046,00 este de asemenea un proiect ce a fost selectat spre finantare. Prin crearea unui profil tehnic pe specializare agricultura in urma autorizarii A.R.A.C.I.P. (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) este necesara extinderea cladirii existente cu laboratoare, ateliere si spatii conexe pentru exercitarea procesului de invatamant in conditii optime. In acest scop este mai mult decat necesar dotarea cu mobilier, echipamente si aparatura de laborator a spatiilor nou create, cat si a salilor si laboratoarelor existente. Cladirea in care isi desfasoara activitatea unitatea de invatamant nu a fost supusa unei reabilitari capitale niciodata din anul 1950, cand a fost construita. Aceasta a fost supusa doar la reparatii interioare si exterioare. In acest moment in cladire isi desfasoara activitatea 518 elevi, iar din toamna, numarul acestora va creste odata cu deschiderea preinvatamantului tehnic, mult mai accesibil in zona si cu o cautare mai mare in randul elevilor. Pe o raza de 30 de km nu mai exista o alta unitate de invatamant liceal cu dubla specializare: teoretic si tehnic.
Cel de-al treilea proiect a carui cerere de finantare a fost aprobata este "Modernizare drumuri in interiorul localitatilor sat Darabani si sat Valcelele UAT Negru Voda" cu suma de 13.509.705,00. Din cauza amplasarii localitatilor in vai, din cauza declivitatilor foarte mari, drumurile existente de piatra se degradeaza in timp foarte scurt prin spalare in urma precipitatiilor. Prin implementarea proiectului de modernizare a drumurilor aceasta problema se va rezolva, deoarece in acest caz singura solutie este asfaltarea acestor drumuri ce insumeaza o lungime de 14,825 kilometri ce vor deservi un numar cumulat de 1007 locuitori.
Edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu, ne-a declarat ca s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru Voda General Tohevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020". Strazile cuprinse in proiectul de asfaltare sunt: str. Cerealelor, Aleea acces Soseaua Constantei, str. Crinului, str. Depozitelor, Alee acces str. Depozitelor 1, Alee acces str. Depozitelor 2, str. Fundaturii, str. Garii, Alee acces str. Garii, Alee acces soseaua Mangaliei, str. Merilor, str. Morii, Alee acces str. Morii, str Nordului, str. Pietii, Aleea Viilor, str. Principala, Drumul Comunal 14, str Platformei, str. Aleea Platformei, str alee acces str. Garii, str. Prunilor, str. Sanatatii 1, str. Sanatatii 2, str. Scurta, str. Teilor, str. Scolii, str. Triunghiului, str. Vaii, str. Viilor.
Potrivit edilului orasului Negru Voda, chiar saptamana trecuta s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Amenajare Spatii Verzi in Orasul Negru Voda" a carui cerere de finantare a fost selectata in anul 2016. Proiectul vizeaza contruirea a doua parcuri ce vor fi amenajate in orasul Negru Voda pe suprafata a patru loturi de teren, iar valoarea investitiei este de 650.000 de euro. Proiectul are ca obiective: imbunatatirea mediului urban, revitalizarea orasului, reducerea poluarii aerului si promovarea masurilor de reducere a zgomotului, regenerarea si decontaminarea terenurilor industriale dezafectate.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771