Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

August 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Toate proprietatile municipiului Constanta vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local, iar plata se va face integral catre municipiu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, primarul Constantei, Decebal Fagadau.

"O schimbare de principii, de fundament, se refera la modul in care se vor vinde proprietatile municipiului. Incepand de astazi, toate vanzarile vor fi aprobate doar de Consiliul Local. Dispar mandatele speciale pentru RADET, RATC, Confort Urban, ECOSAL etc. Raman doar cele stabilite prin lege, ANL-uri, Legea 112, dar in rest, orice se vinde doar de catre Consiliul Local. El se pronunta asupra oportunitatii si asupra conditiilor de vanzare", a declarat primarul Constantei.
El a explicat ca aceste vanzari vor fi facute prin licitatie, plata urmand sa se faca integral.
"Totul se vinde prin licitatie, iar plata se face integral catre municipiu. Nu in rate, nu esalonat, nu transferand un risc de insolventa catre oras", a spus Fagadau, precizand ca de finalizarea vanzarilor se va ocupa o comisie din care vor face parte si reprezentanti ai tuturor partidelor din CLM.
"De ducerea la indeplinire a vanzarilor se va ocupa o comisie formata din 11 oameni, cinci consilieri locali - doi PSD, doi PNL, unul PMP si sase functionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului", a afirmat primarul Constantei.

De asemenea, Decebal Fagadau a anuntat si ca, prin intermediul unei aplicatii, constantenii vor putea sa reclame ceea ce nu functioneaza in oras, precizand ca cetatenii vor si primi raspuns la aceste sesizari.
"Am planificat deja si pe 1 octombrie vom lansa o aplicatie gen civic alert, o aplicatie prin care fiecare constantean va putea reclama ceea ce nu functioneaza. In prima etapa doar pe anumite categorii de probleme, pentru ca in background trebuie sa asiguram si instrumentele de rezolvare a problemei si de transmitere a unui feedback, daca problema s-a rezolvat, daca e in curs de rezolvare, nu sa mai dam doar un numar de inregistrare si sa uitam de el cu anii". a spus edilul.
Potrivit primarului Constantei, va urma un an in care nu va fi foarte popular pentru ca "se va vorbi despre amenzi, despre taxe, de gunoaie, despre cine nu face curat, cine nu intelege cum sa se comporte intr-un oras".
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Actualitate
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Actualitate
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Actualitate
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Actualitate
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771