Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat lista obiectivelor de investitii si sumele alocate acestora pentru judetul Constanta in perioada 2017-2020. Investitiile vor fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Conform listei aprobate, comuna Saraiu beneficiaza de finantare prin PNDL 2017-2020 pentru urmatoarele obiective de investitii:
1. "Modernizare si completare gospodarie de apa, comuna Saraiu, judetul Constanta", cu valoarea alocata din bugetul de stat de 1.870.085,00 lei
2. "Reabilitarea, modernizarea si dotarea gradinitei cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judetul Constanta" cu valoarea alocata din bugetul de stat de 552.584,00 lei
3. "Reabilitare, extindere si dotare dispensar uman, comuna Saraiu, judetul Constanta" cu valoarea alocata din bugetul de stat de 1.121.437,00 lei
4. "Asfaltare strazi in localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, judetul Constanta" cu valoarea alocata din bugetul de stat de 14.388.464,00 lei
Sanatatea, educatia, infrastructura sunt prioritatile pentru care edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia a cautat atragerea de fonduri, deoarece acestea reprezinta factorii ce influenteaza dezvoltarea personala a oamenilor si creeaza conditiile absolut indispensabile pentru o viata buna.
Datorita finantarii, comuna Saraiu va beneficia de un centru zonal ce va deservi si imprejurimile comunei, realizat la standarde europene cu laborator de analize, ecograf si aparatura medicala necesara, si care va beneficia si de o ambulanta. Copiii din localitatea Dulgheru se vor bucura de conditii mult mai bune in cadrul cladirii gradinitei cu program normal in urma executarii lucrarilor de reabilitare, modernizare si dotare.
Vestile bune cu privire la aprobarea finantarii vizeaza si infrastructura comunei. In acest sens autoritatile locale au demarat lurarile de asfaltare a 17,6 kilometri de drum in satul Dulgheru si vor incepe si lucrarile de implementare a sistemului de canalizare in localitatea Saraiu.
Sectorul II cadastru si intabulare gratuita - comuna Saraiu
Anul trecut, administratia publica locala Saraiu a accesat fonduri europene, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2016 pentru programul de cadastru si intabulare a imobilelor situate in sectorul extravilan.
"262 de imobile reprezentand 1050 de hectare din terenul extravilan al comunei Saraiu au beneficiat de cadastru si intabulare gratuite, in urma contractului de finantare incheiat cu Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta. Acum, pentru ca acest sector s-a finalizat si receptionat la cheie, incepem cel de-al doilea sector pentru care s-a obtinut finantare pe doi ani. Speram ca vom cuprinde si mai multe imobile", a declarat edilul comunei Saraiu Dorinela Irimia.
Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia impreuna cu echipa primariei lucreaza si se bucura de realizarile acestui proiect si spera intr-o buna colaborare in continuare a comunitatii in finalizarea acestei investitii.

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Administratie locala
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Administratie locala
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771