Mesajul Gastii Zurli la Mamaia Fairytale: "Suflati curaj in aripile copiilor vostri! Nu le taiati visele!"

August 2017, Adrian Nicarel

Cultura

Cel de-al treilea week-end al Festivalului "Mamaia Fairytale" s-a incheiat duminica seara cu doua spectacole dedicate celor mici. Piateta Casino din Mamaia s-a umplut incetul cu incetul de copii, parinti si bunici, dornici sa asiste la reprezentatia celor de la Club Amicii din Constanta si, bineinteles, sa intampine cu bucurie cea mai iubita trupa de divertisment pentru copii a momentului, Gasca Zurli.

Seara a debutat cu spectacolul de papusi "Vrajitorul din Oz", o adaptare plina de veselie si cantec a celebrei povesti a lui Frank Baum. Dorothy, alaturi de catelul sau, Toto, i-au incantat pe cei mici in aventurile lor, in care i-au intalnit pe Leul cel Fricos, pe teribila vrajitoare Zig Zag si, desigur, pe maretul Vrajitor din Oz. Reprezentatia celor de la Club Amicii s-a incheiat cu cateva momente in care spectatorii de toate varstele au fost antrenati intr-un iures de dansuri si melodii pline de viata, precum si cu un mini-spectacol fascinant de magie.
Baletul Fairytale a fost cel care a evoluat exemplar, ca de obicei, in intermezzo-ul serii, iar coregrafia spetaculoasa a fost realizata de Horatiu Chereches.
Partea a doua a serii i-a adus pe scena pe indragitii artisti din Gasca Zurli. Fetita Zurli, Clopotel, Truli, Zdranganel, insotiti de timida Vrajimaturica, de frumoasa Zana cea Buna si de zapacita Vrajitoare TuraVura au fost, ca de fiecare data, indrumati de Tanti Prezentatoarea. Asa cum a declarat intr-un interviu, Mirela Retegan, initiatoarea si fondatoarea acestei celebre trupe de divertisment pentru copii, mesajul transmis atat catre prichindei, cat si catre parinti si bunici, este acela de a sufla curaj in aripile celor mici, de a nu le taia visele nici lor, dar nici copiilor ascunsi in sufletul adultilor. Asadar, o seara plina de culoare si bucurie, dar si de invataminte profunde.
Festivalul Mamaia Fairytale 2017 este organizat de Primaria Constanta in colaborare cu Asociatia Eurocult, cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi "Tomis" Constanta, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Constanta, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea", Inspectoratului de Politie al Municipiului Constanta.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de August 2017

 • Delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat din Medgidia

  Cultura
 • Primarul Constantei: Incepand de astazi, toate proprietatile vor putea fi vandute numai cu aprobarea Consiliului Local

  Cultura
 • Drumuri asfaltate si iluminat public stradal eficientizat in comuna Vulturu

  Cultura
 • Zilele Comunei Silistea 13-15 august 2017

  Cultura
 • Dezvoltare infrastructura rutiera, educationala si de sanatate in comuna Saraiu

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771