Cultură

Saptamana dedicata artei plastice medgidiene, aproape de start

Devenita deja traditie, Tabara Internationala de Pictura „Lucian Grigorescu”, se va desfasura anul acesta in perioada 31 iulie 06 august.
Cu ocazia celei de a XIV a editii a prestigiosului eveniment cultural, municipalitatea locala se va bucura de prezenta celor mai buni artisti plastici contemporani din Algeria, Turcia, Regatul Bahrein, Cipru de Nord, Polonia si Romania.
De-a lungul editiilor, artistii plastici invitati la eveniment au avut posibilitatea de a-si pune amprenta asupra colectiei de arta a municipiului Medgidia prin lucrari marcate de originalitate, multiculturalitate si frumusetea peisajelor din Romania.
Iubitorii de arta au posibilitatea de a participa alaturi de pictorii de renume international la atelierele de creatie desfasurate pe toata perioada taberei, in incinta Hotelului „Stadion”.
Startul evenimentului va fi dat marti, 01 iulie 2017, printr-o conferinta de presa care se va desfasura in sala de sedinte a Consiliului Local al Municipiului Medgidia, incepand cu ora 15.00.
Activitatea artistica va culmina cu un vernisaj care va avea loc sambata, 5 iulie 2017, in cadrul caruia toti participantii isi vor expune tablourile.
O initiativa inedita in Romania, tabara de pictura de la Medgidia reprezinta un pas important in pastrarea caracterului multicultural al artei in intreg judetul Constanta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*