Surprize de vara pentru copiii din comuna Pestera

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Vacanta mare, mult asteptata de toti copiii a venit la sfarsitul unui an scolar bogat in cunostinte si invataturi, presarat cu rezultate deosebite ale elevilor silitori. Pentru ca le-a urat o vacanta frumoasa si le-a promis multe surprize, primarul Marius-Liviu Petre impreuna cu Consiliul Local al comunei Pestera le-au pregatit elevilor din comuna o altfel de vacanta.

In data de 14 iunie 2017, elevii claselor primare de la Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera, Scoala Primara Nr. 2 Ivrinezu Mare si Scoala Primara Nr. 3 Izvoru Mare au vizitat Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Pomicultura Valu lui Traian, actiune finantata si derulata de Consiliul Judetean Constanta, cu sprijinul ISJ Constanta si al primarului Marius-Liviu Petre. Elevii au descoperit soiuri diferite de pomi fructiferi, au adresat intrebari, au aflat informatii despre acestia si s-au infruptat cu placere din fructele gustoase.
Prescolarii de la Gradinita cu Program Normal Pestera, insotiti de educatoarea Barbulescu Luminita si parinti, au petrecut o zi de neuitat in data de 22 iunie 2017, la Constanta, unde au vizitat Delfinariul, Planetariul si Microrezervatia din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii. Excursia a fost realizata cu sprijinul primarului Marius-Liviu Petre.
Elevii claselor IV-VIII, cu rezultate deosebite la invatatura, de la Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera, s-au bucurat de momente de distractie si s-au racorit la Aqua-Magic Mamaia, in data de 29 iunie 2017. Excursia a fost posibila prin implicarea primarului Marius-Liviu Petre si sprijinul Consiliului Local Pestera.
"Scoala de vara" Pestera 2017 - O scoala unde nimeni nu se plictiseste
In aceasta vacanta de vara, in comuna Pestera, scoala va capata o alta imagine in ochii copiilor. Dragostea de carte, dorinta de a cunoste, de a sti, vor fi stranse intr-o scoala altfel, cladita din bucurie, jocuri si distractie in cadrul careia copiii vor dansa, vor crea, vor canta si vor picta.
"In aceasta vara a anului 2017, am pregatit o surpriza pentru toti elevii de la Scoala Gimnaziala nr.1 Pestera si structurile sale si pentru toti tinerii intre 8 si 18 ani cu domiciliu in comuna Pestera: o scoala de vara in care promitem ca nimeni nu se va plictisi; o scoala "altfel" in care buna dispozitie va fi omniprezenta. Vom debuta, spre bucuria iubitorilor de muzica si miscare, cu doua cursuri de canto si dans multiethnic, iar pe parcurs, ne vom putea diversifica, in functie de ideile si preferintele tinerilor. Spre finalul verii, cei mai talentati si sarguinciosi "elevi" ai scolii de vara vor sustine un spectacol in cadrul caruia vor demonstra ceea ce au invatat", a declarat primarul comunei Pestera Marius-Liviu Petre.
Inscrierile pentru aceasta scola speciala s-au realizat in data de 23 iunie 2017, la Caminul Cultural din localitatea Pestera. Participarea la cursurile scolii altfel este gratuita.
Asfaltare drum Pestera Ivrinezu
Se lucreaza la asfaltare pe drumul judetean 223B, de la Pestera la Ivrinezu. Aici este vorba de refacerea caii de rulare. Prin aceasta lucrare se reabiliteaza covorul asfaltic pe o distanta de 7 kilometri. Lucrarea este executata de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta cu bani alocati din bugetul Consiliului Judetean Constanta, iar costurile investitiei sunt de 350.000 lei/km.
In zona Pestera Ivrinezu Tortoman Histria, Marius Horia Tutuianu, presedintele CJC Constanta si Lucian Lungoci, directorul RAJDP au verificat stadiul lucrarilor, dar si finalizarea drumului judetean 226 A, care face legatura cu Cetatea Histria. Pe aceste tronsoane se lucreaza cu o echipa de asfaltare formata din 10 muncitori.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Saptamana dedicata artei plastice medgidiene, aproape de start

  Administratie locala
 • Curtea de Apel Constanta s-a pronuntat cu privire la ridicarea masurii controlului judiciar al IPS Teodosie. Ce decizie s-a dat!

  Administratie locala
 • S-a deschis Gradina Botanica din Techirghiol!

  Administratie locala
 • Dupa Piateta Decebal, atentia societatii Apollo Ecoterm s-a mutat pe Parcul 1 Mai

  Administratie locala
 • Surprize de vara pentru copiii din comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Parcul auto al S.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L. s-a mărit

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771