Imprejmuire noua pentru cimitirul ortodox din Tirgusor

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Primarul comunei Tirgusor, Viorel Petre a dat ordin de incepere a lucrarilor de construire a capelei mortuare dar si a gardului de imprejmuire a cimitirului ortodox din localitatea Tirgusor.

In prezent, gardul din piatra ce imprejmuieste cimitirul ortodox din satul Tirgusor este intr-o stare avansata de degradare. Acest gard nu a suferit nicio lucrare de reabilitare de la constructie si de aceea administratia locala a comunei Tirgusor va inlocui acest gard cu placi din beton. De asemenea vor fi montate patru porti de acces. Aceasta investitie este necesara pentru ca in incinta cimitirului sa nu patrunda animalele libere, dar si pentru un aspect ingrijit.
Potrivit edilului Viorel Petre, saptamana trecuta, constructorul a demarat lucrarile la fundatia capelei mortuare din localitatea Tirgusor. Capela mortuara se construieste in curtea bisericii ortodoxe din Tirgusor cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena. Cladirea va avea o suprafata de 70 de metri patrati si va cuprinde: incaperea in care va fi depus decedatul, sala de ceremonie, bucataria si grupurile sanitare. Aceasta va beneficia de apa curenta, fosa septica si va fi racordata la reteaua de distributie a energiei electrice.
Investitia se realizeaza in urma parteneriatului public dintre Primaria comunei Tirgusor si biserica ortodoxa din localitate. Termenul de executie a acestei lucrari este de trei luni. Constructia va fi administrata si ingrijita de Primaria comunei Tirgusor, iar edilul Viorel Petre a mentionat faptul ca nu se va percepe niciun fel de taxa, capela putand fi folosita gratuit de cetatenii comunei pentru persoanele dragi raposate. Dupa zece ani conform parteneriatului incheiat intre administratia publica locala Tirgusor si biserica din aceasta localitate, capela va fi data in administrare bisericii, insa aceasta nu va putea sa ceara taxa pentru folosirea acesteia.
Surprize pentru copiii din Tirgusor
In data de 28 iunie, s-a organizat o excursie pentru aproximativ 100 de copii ce au fost insotiti de cadrele didactice si cativa parinti la parcul acvatic Aqua Magic. Acestia au avut parte de transport gratuit oferit de administratia publica locala a comunei Tirgusor, iar intrarea oferita de conducerea parcului acvatic din statiunea Mamaia.
De 1 iunie copilasii claselor I-IV au mers la un film animat. Treizeci de copii au urmarit personajele preferate la un cinematograf din orasul Constanta. Transportul a fost asigurat de Primaria comunei Tirgusor iar accesul gratuit a fost oferit din sponsorizare.
Edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre este mereu aproape de copii si ii motiveaza prin premii pe acestia, pentru a obtine cele mai bune rezultete la invatatura.

Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Saptamana dedicata artei plastice medgidiene, aproape de start

  Administratie locala
 • Curtea de Apel Constanta s-a pronuntat cu privire la ridicarea masurii controlului judiciar al IPS Teodosie. Ce decizie s-a dat!

  Administratie locala
 • S-a deschis Gradina Botanica din Techirghiol!

  Administratie locala
 • Dupa Piateta Decebal, atentia societatii Apollo Ecoterm s-a mutat pe Parcul 1 Mai

  Administratie locala
 • Surprize de vara pentru copiii din comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771