Rss Feed Site Map

Proiecte eligibile si finantabile pentru comuna Amzacea

12 Iulie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

In urma evaluarii, patru proiecte depuse de catre administratia locala Amzacea la inceputul acestui an spre finantare, au fost aprobate, declarate eligibile si finantabile. Astfel se va reabilita si moderniza infrastructura comunei, iar mediul educational si cel al sanatatii se vor ridica la standardele europene, fiind implicit determinate dezvoltarea spatiului rural si imbunatatirea conditiilor existente.

"Patru proiecte au fost aprobate si declarate eligibile si urmeaza sa primim finantare pentru demararea lucrarilor", a declarat primarul comunei Amzacea, Constantin Radu.
Prin aceste proiecte ce au fost aprobate se ating domeniile principale necesare pentru dezvoltarea comunei. In ceea ce priveste infrastructura, unul dintre proiectele depuse la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala ce a primit aprobare are in vedere introducerea retelei de canalizare pe o distanta de aproximativ 12 kilometri in localitatea Amzacea si inclusiv construirea unei statii de epurare.
De asemenea, pentru dezvoltarea infrastructurii de interes local, infrastructura de drumuri si transport, a fost aprobata si cererea de finantare pentru Submasura 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica. A fost declarat eligibil si proiectul depus chiar in ziua de deschidere a sesiunii pentru finantare, de catre seful administratiei locale, Constantin Radu, pe Submasura 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica; proiect de modernizare si reabilitare a cinci kilometri de strazi din intravilanul comunei Amzacea ce prezinta in momentul de fata zestre de piatra.
De asemenea, prin aprobare de la MDRAP, edilul va demara construirea grupurilor sanitare in interiorul scolii gimnaziale din satul General Scarisoreanu. In aceasta unitate de invatamant scolar participa la orele de curs peste 150 de copii, elevi ai claselor I-VIII. Aceasta investitie este absolut necesara pentru ca mediul educational sa le ofere copiilor din localitatea General Scarisoreanu, comuna Amzacea, conditii optime pe tot parcursul orelor de curs.
Cu privire la sanatate, un alt proiect ce a primit aprobare vizeaza construirea unui dispensar uman la standarde europene in localitatea Amzacea. Dispensarul actual functioneaza la parterul unui bloc si are un cabinet pentru medicina de familie si o farmacie.
In alta ordine de idei, administratia publica locala a comunei Amzacea in colaborare cu RAJDP si cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta incepe reabilitarea drumului dintre Amzacea si Dumbraveni, pornind cu drumul pana la Casicea. Acest drum nu a mai fost reabilitat de ani buni si se afla in stare degradata. Primaria Amzacea se va ocupa de reabilitarea prin asfaltare a 12 kilometri de drum ce apartin comunei.

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 12 Iulie 2017

 • Radu Mazare, condamnat la patru ani cu suspendare, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri. Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta s-a pronuntat dupa 9 ani de procese

  Administratie locala
 • Cursuri de astronomie pentru copii

  Administratie locala
 • Reabilitare strazi in localitatea Cerchezu

  Administratie locala
 • Activitati de vacanta la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu

  Administratie locala
 • Noul prefect al Constantei a depus luni juramantul

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viitoarea baza sportiva din comuna Cumpana prinde contur

  Administratie locala
 • Proiectul "Sport pentru Tineri" continua si in acest an in comuna Ciobanu

  Administratie locala
 • Cadouri de 1 iunie si proiecte pentru dezvoltarea comunei Saligny

  Administratie locala
 • Edilul Marcela Radulescu vrea tot ce este mai bun pentru copiii din comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Proiect de reabilitare si modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Silistea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole