Rss Feed Site Map

Cetatenii comunei Pecineaga vor beneficia de apa potabila si sistem de canalizare din luna august

12 Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In urma contractului de finantare, conducerea Primariei Pecineaga a dat ordin de executie a 22 de kilometri de retea de alimentare cu apa si de canalizare si de asemenea asfaltarea drumurilor din localitatea Pecineaga pe aceeasi distanta de 22 de kilometri. Fiecare investitie are o valoare de 2 milioane de euro.

Viceprimarului comunei Pecineaga, Makkai Marian, a declarat pentru publicatia "Graiul Dobrogei", ca in prezent in localitatea Pecineaga se realizeaza racordurile de la conducta principala de apa potabila si canalizare la fiecare proprietate din aceasta localitate. Racordarea gospodariilor este realizata de S.C. Autoprima Serv S.R.L. in colaborare cu S.C. Raja S.A. Caminele si apometrele se monteaza in afara gospodariilor, la imbinarea dintre conducta principala si conducta din proprietate.
Potrivit viceprimarului Makkai Marian, data de 28 august reprezinta termenul la care firma executanta trebuie sa faca receptia lucrarii la reteaua de apa si canalizare, dupa ce se va realiza dezinfectia si se vor lua probe de apa potabila.
In ceea ce priveste infrastructura rutiera, viceprimarul comunei Pecineaga ne-a mentionat ca au inceput lucrarile de pregatire a strazilor pentru asfaltare: se iau coordonatele, se realizeaza fundatia in functie de latimea pe care o are trecuta fiecare strada in proiect, se scalifica, se cilindreaza iar apoi se va turna un strat de piatra mare urmat pe piatra de impanare si mai apoi covorul asfaltic. Tot Makkai Marian, viceprimarul comunei Pecineaga ne-a marturisit faptul ca pe drumurile principale intens circulate se vor turna doua straturi de asfalt: unul de protectie si unul de uzura; de patru centimetri si respectiv de cinci centimetri. Pe strazile secundare se toarna doar stratul de uzura, acestea fiind foarte putin circulate.
In alta ordine de idei, la Scoala Nr.1 din localitatea Pecineaga se deruleaza lucrarile la interior, la magazia pentru centrala termica ce va fi alimentata cu combustibil solid, urmand imprejmuirea, amenajarea aleilor si a spatiului verde. La interior s-a reinnoit tencuiala, se gletuieste si se da cu lavabil, se toarna sapele, se monteaza parchetul, gresia si faianta si se realizeaza instalatiile termice si cele sanitare.

Distractie la Aqua Magic pentru elevii din comuna Pecineaga
Pe data de 27 iunie, 110 copii din comuna Pecineaga, insotiti de cadrele didactice, au mers la Aqua Magic pentru a petrece o zi plina de distractie si fericire. Elevii alesi pentru a merge in aceasta excursie sunt premiantii claselor I-VIII din anul scolar 2016-2017. Prin aceasta excursie la care au participat elevii cu mediile cele mai mari, autoritatile locale ale comunei Pecineaga doreste sa ii motiveze pe copii pentru a invata cat mai bine.
In aceasta excursie, Primaria comunei Pecineaga a asigurat transportul gratuit al elevilor, iar intrarea gratuita la Aqua Magic a fost oferita de conducerea parcului acvatic.

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 12 Iulie 2017

 • Radu Mazare, condamnat la patru ani cu suspendare, in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri. Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. Instanta s-a pronuntat dupa 9 ani de procese

  Administratie locala
 • Cursuri de astronomie pentru copii

  Administratie locala
 • Reabilitare strazi in localitatea Cerchezu

  Administratie locala
 • Activitati de vacanta la Scoala Gimnaziala "Marin Voinea" Cerchezu

  Administratie locala
 • Noul prefect al Constantei a depus luni juramantul

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Administratie locala
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Administratie locala
 • Dupa sala de sport din Saligny, autoritatile locale construiesc un teren de sport in localitatea Stefan cel Mare

  Administratie locala
 • Titlu: 2017 - an plin pentru autoritatile comunei Tirgusor

  Administratie locala
 • Iarna, anotimpul daruirii si al altruismului in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole