15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

5 Iulie 2017, Adrian Nicarel

Educatie

Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpana a obtinut finantare europeana pentru proiectul de mobilitate Erasmus+, "Oportunitati europene de formare si integrare pe piata muncii din industria hoteliera" inregistrat cu nr.2016-1-RO01-KA102-023245.

In cadrul proiectului 15 elevi din clasa a X-a (ciclul inferior al liceului), filiera tehnologica, domeniul de pregatire Turism si alimentatie, calificarea - Tehnician in turism efectueaza pentru trei saptamani, mai exact in perioada 3 - 21 iulie 2017, stagii de pregatire practica in Granada - Spania in unitatile hoteliere partenere ale organizatiei intermediare: Hotel Navas, Hotel Alixares si Hotel Corona.
Cei 15 elevi sunt insotiti de cadrele didactice - Costea Cristina, profesor de matematica si responsabil cu formarea elevilor in cadrul proiectului si Dinescu Viorica, profesor de specialitate turism. Cheltuielile privind transportul si cazarea participatilor sunt incluse in proiect.
Inainte de a pleca in Spania elevii au efectuat ore de pregatire la limba engleza. La finalul stagiului de pregatire, pe data de 21 iulie, acestia vor fi evaluati de tutorele de practica si vor primi documente europass de mobilitate.
In urma derularii stagiului de 3 saptamani, se va asigura formarea viitorilor absolventi in directa legatura cu cerintele de pe piata fortei de munca din domeniul Turism si alimentatie.
"Prin efectuarea stagiilor de pregatire practica, in institutii de specialitate, intr-una din cele mai puternice industrii de turism din Europa Spania, ne vom indeplini principala tinta strategica din Planul de Actiune al Scolii corelarea pregatirii profesionale a absolventilor cu cerintele pietei muncii. Vom crea, astfel, un model de abordare a formarii initiale de specialitate, cu rol inspirational pentru viitoarele generatii de elevi, respectiv absolventi", a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei profesor Cristea Daniela, responsabil proiect dar si directorul adjunct al Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpana.
Organizatia intermediara este: Mobilitate Proiecte Europene Granada - organizatie de formare privata, furnizoare de activitati de formare profesionala, care acorda o atentie deosebita problemelor de educatie, cultura si tineret.
In cadrul proiectului sunt finantate doua fluxuri. Primul se desfasoara anul acesta in perioada 3-21 iulie 2017 in Granada Spania, iar cel de-al doilea este programat pentru anul viitor in perioada mai - iunie in Cipru - pentru alti 14 elevi ai clasei a X a specializarea turism.

Articole din editia din data de 5 Iulie 2017

 • Se lucreaza la asfaltarea DJ 224 Medgidia - Tortoman. Seful CJ Constanta a verificat lucrarile

  Educatie
 • 15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

  Educatie
 • Vara bogata in proiecte si investitii la Saraiu

  Educatie
 • Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatile Galbiori si Stupina, comuna Crucea

  Educatie
 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Educatie
 • Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771