Investitii in domeniul infrastructurii si al educatiei in satul Miorita, comuna Ciobanu

Iulie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Primaria comunei Ciobanu deruleaza incepand cu saptamana aceasta un program de modernizare a retelei de iluminat public stradal in satul Miorita, localitate ce apartine de comuna Ciobanu.

Aceasta lucrare prevede inlocuirea vechilor lampi, mari consumatoare de energie electrica, cu lampi de ultima generatie de tip led. In localitatea Miorita se vor mota 100 de astfel de lampi cu consum mic de energie electrica si o durata de viata mare. Astfel pe langa scaderea de consum energetic, se reduc si costurile de mentenanta deoarece becurile led au durata de viata foarte ridicata fata de cele vechi si nu este necesara schimbarea frecventa a acestora.
Potrivit edilului Tudorel Gurgu, aceste lampi de 50W au fost achizitionate si urmeaza montarea lor in locul celor vechi. Datorita faptului ca lampile led consuma mult mai putina energie electrica decat becurile vechi, valoarea facturii privind consumul de curent electric se va reduce semnificativ, iar la bugetul local se vor face economii ce vor putea fi folosite in demararea diferitor investitii.
Tot privind infrastructura comunei Ciobanu, edilul Tudorel Gurgu ne-a dezvaluit faptul ca in colaborare cu RAJDP (Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri), cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta se va demara lucrarea de asfaltarea a doi kilometri din cei patru de drum comunal ce leaga satul Miorita de drumul national. Acest drum este deteriorat iar pentru reabilitarea si modernizarea acestuia administratia locala va turna covor asfaltic. Anul viitor, conducerea administratiei locale Ciobanu are in plan reabilitarea si a celorlalti doi kilometri de drum comunal.
De asemenea conducerea Primariei comunei Ciobanu are in vedere si educatia si conditiile pe care le ofera unitatile de invatamant elevilor din comuna si de aceea are in lista sa de prioritati realizarea a doua grupuri sanitare in interiorul scolii cu clasele I-IV din localitatea Miorita. Elevii claselor V-VIII din satul Miorita fac naveta cu microbuzele scolii la Ciobanu pentru a invata.

Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Se lucreaza la asfaltarea DJ 224 Medgidia - Tortoman. Seful CJ Constanta a verificat lucrarile

  Administratie locala
 • 15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

  Administratie locala
 • Vara bogata in proiecte si investitii la Saraiu

  Administratie locala
 • Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatile Galbiori si Stupina, comuna Crucea

  Administratie locala
 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771