Retea de canalizare in comuna Silistea

Iulie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Cu promisiunea de la Guvern ca fonduri exista si sunt alocate in mod special pentru proiecte incepute si nefinalizate, administratia locala Silistea a reluat lucrarea privind realizarea sistemului de canalizare, lucrare inceputa in anul 2009 dar sistata din lipsa fondurilor. Edilul Mihai Soare a precizat ca termenul de finalizare a investitiei este de 6 luni astfel ca lucrarile vor fi finalizate in luna septembrie a acestui an.

Lucrarile presupun realizarea retelei de canalizare in localitatile Silistea si Tepes Voda si a statiilor de epurare in cele doua sate componente ale comunei Silistea. Potrivit autoritatilor locale, sistemul de canalizare va avea o lungime de aproximativ 14 kilometri si urmeaza realizarea extinderii acestuia in zona Fermelor I.A.S. Reteaua de canalizare va fi introdusa pe aproximativ toate strazile comunei Silistea, iar racordarea gospodariilor la sistemul de canalizare se va realiza in mod individual de catre proprietarii acestora.
In localitatile Silistea si Tepes Voda, se vor amplasa statii de epurare modulare, de ultima generatie. Montarea presupune semiingroparea modului respectiv, iar dupa procesul de epurare, apa va fi foarte curata, astfel mediul nu este afectat, nepoluandu-se apa, solul sau aerul.
Atat autoritatile locale cat si cetatenii comunei afirma faptul ca aceasta investitie reprezinta o mare realizare pentru comuna Silistea.
In paralel cu aceste lucrari, administratia publica locala lucreaza si la alte proiecte. S-a realizat studiul de fezabilitate privind reteaua de alimentare cu apa potabila in Tepes Voda Ferme, iar in acest moment, autoritatile locale cauta surse de finantare pentru demararea lucrarii.

Program pentru copiii din comuna Silistea - "Primaria te duce gratis la Aqua Magic!"
Primaria comunei Silistea a organizat pentru copiii din comuna excursii gratuite la parcul acvatic, Aqua Magic din statiunea Mamaia, orasul Constanta. Incepand cu data de 19 iunie, ora 8:30 si pana pe 23 iunie, ora 15:30, copiii din comuna Silistea s-au putut inscrie la primarie pentru a merge la Aqua Magic Mamaia! In grupuri de 50 de copii, in data de 26 si 27 iunie au plecat in aceasta minunata excursie spre locul de distractie elevii Scolii Gimnaziale din Silistea iar pe 30 iunie 25 de elevi de liceu.
In acest program pentru copiii din comuna Silistea, transportul a fost asigurat de Primarie, iar prin contract de sponsorizare, intrarea gratuita la distractie a fost asigurata de Aqua Magic.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iulie 2017

 • Se lucreaza la asfaltarea DJ 224 Medgidia - Tortoman. Seful CJ Constanta a verificat lucrarile

  Administratie locala
 • 15 elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpana fac practica in domeniul hotelier in Spania

  Administratie locala
 • Vara bogata in proiecte si investitii la Saraiu

  Administratie locala
 • Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatile Galbiori si Stupina, comuna Crucea

  Administratie locala
 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771