Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

Iunie 2017, Radu Petric

Social

In premiera la Constanta, mediul de afaceri si societatea civila au initiat un proiect cooperativ, cu finantare privata prin care operatori ai lantului de valoare a turismului isi deschid facilitatile din sudul, centrul si nordul Dobrogei partcipand la Tour-X, un proiect care isi propune sa atraga cat mai multi turisti de pe litoral, catre cetatile, cramele si muntii de corali, manastirile si traditiile interetnice ale sud-estului Romaniei.


ONG-ul INOMAR Cluster s-a lansat anul trecut in iulie pe piata regionala de turism sustinand ca atunci cand procesul dezvoltarii unei regiuni sau sector de activitate este condus de catre autoritati publice, acesta esueaza invariabil. Trebuie sa fie un proces condus de sectorul privat in alianta cu societatea civila, mediul academic si comunitatea in general.
Taranii Dobrogeni, parte a proiectului Tour-X, din iubire pentru Dobrogea au raspuns prompt invitatiei Asociatiei INOMAR Cluster de a dezvolta acest concept al turismului de experienta ca alternativa la o forma pasiva de turism care inca se intampla pe litoralul romanesc. Orice turist cazat in hotelurile de pe litoralul romanesc ar dori sa petreaca o zi in Delta, sa mearga la o degustare de vinuri, intr-o gospodarie traditionala sau intr-o excursie in muntii Macinului.
Organizarea acestor excursii in Dobrogea Continentaa este mai mult o chestiune de responsabilitate fata de generozitatea acestor locuri unice prin lectia tolerantei si convieturii etnice, diversitatii biosferei, frumusetii plajelor si rodniciei pamanturilor. Compania LitoralulRomanesc.Ro, condusa de Ionut Nedea a avut viziunea initiala a unei aliante strategice orientata spre turism experiential si spre inovarea solutiilor necesare rezolvarii unor situatii critice ale litoralului.
Stanica Enache, presedintele Asociatiei INOMAR Cluster a declarat "Este evident ca avem probleme mult mai grave, infrastructura, forta de munca, investitiile, portul. Ganditi-va insa cum poate contribui turismul la o mai buna si eficienta implicare in rezolvarea acestor probleme. Turistii sunt ambasadorii unei regiuni, iar atractiile intens vizitate sunt cele mai bune sisteme de dezvoltare a infrastructurilor, a ocuparii fortei de munca si a accelerarii investitiilor. Pe litoral este cald doua luni Dobrogea este verde, frumoasa si poate fi vizitata din aprilie pana in octombrie. Noi am decis sa o prezentam prin experiente si sa ne aliem acestui obiectiv intr-o alianta a carei viziune este Dobrogea in Top 10 al Destinatiilor Inedite din Europa"
Costin Sorici, Lector Univ. Dr. Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Ovidius Constanta "Ne dorim sa crestem cateva generatii de antreprenori bine pregatiti. De anul acesta universitatile constantene iisi propun sa se pozitioneze mult mai aproape de business-ul local, in turism, transporturi, agricultura si IT. Aceasta se poate intampla numai prin actiuni comune, colaborative. Organizatii mai mari sau mai mici precum CCINA, INOMAR, Taranii Dobrogeni au inteles ca trebuie sa se deconecteze de la aparatele de reanimare ale autoritatilor publice si sa incerce sa se dezvolte in parteneriate strategice bazate pe complementaritate si sprijin reciproc".

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Social
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Social
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Social
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Social
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771