Construire capela mortuara in comuna Tirgusor

Iunie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In urma parteneriatului public realizat intre Primaria comunei Tirgusor si biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena din localitate, s-a semnat acordul de construire a capelei mortuare. Potrivit edilului Viorel Petre, in cel mai scurt timp va incepe procedura privind desemnarea firmei ce va executa constructia capelei, iar in luna iulie se va demara lucrarea ce are termen de executie de trei luni.

Capela mortuara va fi amplasata in curtea bisericii ortodoxe ce poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena din Tirgusor. Cladirea va avea o suprafata de 70 de metri patrati si va cuprinde: incaperea in care va fi depus decedatul, sala de ceremonie, bucatarie si grupuri sanitare. Aceasta va beneficia de apa curenta, fosa septica si va fi racordata la reteaua de distributie a energiei electrice.
Constructia va fi administrata si ingrijita de Primaria comunei Tirgusor, iar edilul Viorel Petre a mentionat faptul ca nu se va percepe niciun fel de taxa, capela putand fi folosita gratuit de cetatenii comunei pentru persoanele dragi raposate.
Potrivit edilului comunei Tirgusor dupa zece ani conform parteneriatului, capela va fi data in administrarea bisericii, cu conditia ca reprezentantii acesteia sa nu ceara taxa de folosire de la locuitori.

Biciclete pentru elevii comunei Tirgusor la sfarsit de an scolar
Joi, 15 iunie, in cadrul festivitatii de inchidere a anului scolar 2016-2017 si de premiere a elevilor din comuna Tirgusor, cei din clasele V-VIII care au obtinut premiile I, al-II-lea sau al-III-lea au avut parte de o surpriza. Administratia locala a comunei Tirgusor le-a oferit premiantilor cate o bicicleta. Acest cadou reprezinta o recompensa pentru munca si efortul depus de acesti elevi de a obtine cele mai bune rezultate la invatatura dar si un mod de a promova sportul cu scopul de a-i incuraja si a-i motiva pe copii sa faca miscare si sa aiba un stil de viata sanatos.
Tot in cadrul acestei festivitati, edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre le-a promis burse de merit, in valoare de 600 de lei pe an, elevilor claselor V-VIII care au media generala la invatatura minim 8.50 si 10 la purtare. Pentru copiii cu situatii familiale si materiale deficitare primarul comunei Tirgusor le va oferi fiecaruia suma de 480 de lei pe an, ceea ce reprezinta 40 de lei pe luna.
Administratia locala a comunei Tirgusor va vira aceste burse catre scolile din care acesti copii fac parte, in baza unei situatii intocmite de reprezentantii institutiilor de invatamant.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771