Independentul Dumitru Timofte este noul primar al comunei Nicolae Balcescu

14 Iunie 2017, Radu Petric

Actualitate

Cu toate ca alegerile locale partiale din Nicolae Balcescu s-au desfasurat fara niciun incident, rezultatele extrem de stranse au inselat asteptarile multora. Desi, in ultima vreme, se vorbea despre faptul ca fostul viceprimar Nicolae Ciocanete va fi castigatorul incontestabil al alegerilor, realitatea a fost cu totul alta. Primaria Nicolae Balcescu va fi condusa, pana la urmatoarele alegeri, de independentul Dumitru Timofte. El a obtinut 43,51% dintre sufragii.

Independentul Dumitru Timofte a obtinut 1.147 de voturi, adica 43,51% dintre sufragii. Principalul sau contracandidat, social democratul Nicolae Ciocanete, care a ocupat functia de viceprimar pana in 26 mai, a obtinut cu trei voturi mai putin, adica 1.144 de voturi, respectiv 43,39% din sufragii. Diferenta extrem de mica dintre cei doi candidati i-a determinat pe reprezentantii PSD sa conteste rezultatul alegerilor, cerand astfel renumararea voturilor. "Ne-am gandit ca, diferenta fiind atat de mica, este foarte posibil sa se fi facut o greseala. E si normal ca oboseala sa-si fi spus cuvantul. Insa contestatia a fost respinsa, iar noi am fost nevoiti sa recunoastem infrangerea", a declarat secretarul executiv al Organizatiei Judetene Constanta a PSD, Gheorghe Dontu. Rezultatele finale au fost trimise catre Autoritatea Electorala Permanenta si urmeaza sa fie validate in scurt timp.

Prezenta record la alegerile partiale
Amintim ca in comuna Nicolae Balcescu au fost organizate alegeri locale partiale dupa ce fostul primar Viorel Balan a fost declarat definitiv incompatibil.
La inchiderea urnelor, mai mult de jumatate dintre persoanele cu drept de vot din localitate au participat la procesul electoral. Asa se face ca prezenta la alegerile partiale din comuna Nicolae Balcescu a fost de 61,69%. In total, 4.273 de persoane au fost inscrise pe listele electorale, 2.636 exercitandu-si dreptul la vot. 28 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar alti 21 de votanti au utilizat urna mobila.

Cum s-a ajuns la partiale in Nicoale Balcescu
Timp de aproape un an, comuna Nicolae Balcescu a fost condusa de fostul viceprimar Nicolae Ciocanete, dupa ce primarul ales in 5 iunie 2016, Viorel Balan, si-a pierdut mandatul din cauza incompatibilitatii.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in 16 iunie 2016, sa mentina un raport de incompatibilitate intocmit de ANI pe numele lui Viorel Balan, in care scrie ca, in perioada 23 iunie 2008 - 21 septembrie 2010, acesta a detinut, simultan, si functia de primar al comunei Nicolae Balcescu, si pe cea de administrator al unor societati comerciale. In zadar a atacat Balan decizia ICCJ, pentru ca hotararea a ramas definitiva.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de 14 Iunie 2017

 • Independentul Dumitru Timofte este noul primar al comunei Nicolae Balcescu

  Actualitate
 • Orasul Baneasa va redeveni comuna!

  Actualitate
 • Evenimente culturale unice oferite de Asociatia Stratonis locuitorilor din tot judetul

  Actualitate
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Actualitate
 • Taranii Dobrogeni si Inomar Cluster dezvaluie - Dobrogea autentica prin Experiente turistice

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771