Evenimente culturale unice oferite de Asociatia Stratonis locuitorilor din tot judetul

14 Iunie 2017, Mirela Ionita

Social

Viceprimarul comunei Tuzla, Constantin Ban impreuna cu Maria Damian Pascal - presedinte fondator al Asociatiei Stratonis au participat in data de 22 mai 2017 la Hramul Bisericii si sarbatoarea localitatii Tocuz din Republica Moldova.

"Am avut deosebita placere sa particip alaturi de domnul viceprimar Constantin Ban si de doamna Elena Daniela Codrut consilier pe linie de culturala la sarbatoarea localitatii Tocuz. Am fost prezenta acolo cu dublu rol, reprezentant pe linie de cultura, sport, religie si activitati pentru tineret din partea Primariei Tuzla, dar si ca presedinte fondator a Asociatiei Stratonis. La acest eveniment, la care am fost invitati de catre domnul primar Alexandru Turcan, membrii Asociatiei Stratonis au sustinut un program artistic de muzica populara si folk, ajutand localitatea infratita si cu echipamentul de sonorizare necesar", ne-a marturisit Maria Damian Pascal.
In urma vizitei facute in Republica Moldova, cei trei reprezentanti ai comunei Tuzla au hotarat ca in aceasta vara un grup de copii premianti din localitatea Tocuz, sa vina in Romania, mai exact la Tuzla intr-un schimb de experienta, cel mai probabil de Zilele Tuzlei.
Asociatia Stratonis din localitatea Tuzla, este intr-o perioada de incheiere de protocoale de colaborare si parteneriate cu majoritatea primariilor din localitatile judetului Constanta dar si cu primarii din afara tarii, mai exact cu Primaria localitatii Tocuz, dar si cu Primaria localitatii Popeasca, condusa de primarul Ion Osipov din Republica Moldova, Raionul Causeni.
"In curand vom incheia protocoale de colaborare in Bulgaria la Varna si in Serbia. Colaboram cu vicepresedintele Consiliului Romanilor de Pretutindeni pentru scrierea de proiecte pentru activitati cultural-artistice, sport, turism si educatie pentru copiii si tinerii romani din afara tarii. Pentru scrierea de proiecte si atragerea de fonduri ne ajuta partenerul Asociatiei Stratonis, Asociatia APP Procivitas, reprezentata de domnul Luigi Fraico - presedinte fondator dar si Asociatia Pro Basarabia si Bucovina Filiala Constanta reprezentata de Cezar Pinzaru - presedinte filiala" a mai precizat Maria Damian Pascal, presedintele Asociatiei Stratonis.
Pentru vara aceasta, Asociatia Stratonis are un calendar de evenimente nu bogat ci extraordinar de bogat, dupa cum spune Maria Damian Pascal: "Va fi munca foarte multa, dar ma si bucura sa vad ca intr-un timp atat de scurt (mai putin de un an de la infiintare), avem o asa expansiune. Fara a fi lipsita de modestie, ma asteptam la toate acestea, deoarece am investit tot ce se putea investi - timp, energie, bani si foarte multa munca - de luni pana luni de dimineata pana in noapte tarziu".
Asociatia Stratonis, avand un scop atat de complex, are la ora actuala trei directori: doamna Didi Odagiu - director pe ramura traditii si folclor, domnul Claudiu Gorbanescu - director la evenimente cultural artistice si doamna Meral Gemil - director educatie si activitati legate de minoritati. Primvicepresedintele Asociatiei, domnul Costin Podgoreanu se ocupa de cultura si sanatatea psihosomatica. Maria Damian Pascal, in calitate de presedinte, reprezinta Asociatia din punct de vedere juridic si administrativ, coordoneaza activitatile internationale de turism si din domeniul social.
La Centrul Pentru Tineret Ion Creanga, activitaatile se deruleaza conform calendarului de evenimente si chiar este un an plin de actiuni cultural artistice, istorice, activitati pentru tineri dar si cursuri pentru copii si tineri.
In aceasta saptamana se fac pregatiri pentru lansarea Cenaclului Stratonis unde vor participa artisti consacrati dar se va lansa si un nou grup de folk.
Locuitorii comunei dar si cei din judet sunt invitati, vineri 16 iunie, incepand cu ora 18.00 la Centrul Pentru Tineret Ion Creanga la evenimentul de lansare a Cenaclului Stratonis. Printre paricipanti se numara actorul Filimon Tudorel, scriitorul si presedintele Asociatiei Culturale Directia Noua - Adrian Suciu, dar si membrii ai Asociatiei Stratonis care au participat in tinerete la renumitele Cenacluri Flacara si Eveniment.
De asemenea membrii Asociatiei Stratonis vor participa la organizarea Festivalului International Dakini, care are loc in perioada 29 iunie - 2 iulie la Tuzla.

Album foto

 • Articole din editia din data de 14 Iunie 2017

 • Independentul Dumitru Timofte este noul primar al comunei Nicolae Balcescu

  Social
 • Orasul Baneasa va redeveni comuna!

  Social
 • Evenimente culturale unice oferite de Asociatia Stratonis locuitorilor din tot judetul

  Social
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Social
 • Taranii Dobrogeni si Inomar Cluster dezvaluie - Dobrogea autentica prin Experiente turistice

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

  Social
 • Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

  Social
 • Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

  Social
 • Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

  Social
 • Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771