Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

Mai 2017, Mirela Ionita

Social

Ziua comunei Pestera, Sarbatoarea Florii de Salcam, si-a desfasurat sambata, 20 mai 2017, cea de-a XI-a editie. Evenimentul a fost organizat de catre Primaria si Consiliul Local Pestera. In poiana de vis din Valea Izvorului, cu un decor de salcami infloriti, s-a celebrat Ziua Comunei Pestera, o sarbatoare cu foarte multa dragoste si inima larga la care toti cetatenii au fost invitati pentru a petrece un timp liber de calitate in familie.

"Cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc tuturor locuitorilor comunei noastre care se implica activ in viata comunitatii, atat celor mai tineri, cat si celor cu o mai bogata experienta de viata. Toti reprezinta un exemplu pentru mine, de la care am de invatat cu prisosinta si vreau sa ii asigur ca echipa Primariei, impreuna cu toti membrii Consiliului Local depun toate eforturile pentru a fi cu totii mandri de comuna in care locuim. Ziua comunei a fost un prilej cu care mii de locuitori ai satelor noastre impreuna cu alte mii de oaspeti veniti din toate colturile judetului s-au reunit pentru a se bucura de o zi de sarbatoare, pe Valea Izvorului, intr-un cadru mirific amplificat vizual si olfactiv de floarea de salcam, simbolul sub care s-a desfasurat petrecerea noastra. O petrecere calda, decenta, plina de dragoste fata de aproape. Acordurile muzicii de calitate au contribuit la reusita evenimentului. La multi ani, comuna Pestera! La multi ani, pestereni, ivrinezeni si izvoreni!", a declarat Marius-Liviu Petre, edilul comunei Pestera.

Cea de a XI a editie a Sarbatorii Florii de salcam, sarbatoare cu traditie a strans impreuna cetateni ai comunei Pestera, ai comunelor invecinate, dar si din intreg judetul Constanta. In poienita de vis agentii economici au instalat bancute si terase, cu mancare si bautura iar pentru copii si tineri un loc de distractie spectaclos. Baloane colorate, trenulet, masinute, tobogane gonflabile si alte jocuri distractive au facut deliciul tinerilor si copiilor.

Ziua a inceput cu luptele traditionale tataresti Kures, in cadrul carora participantii de diferite varste si-au confruntat fortele dar si curajul prin aplicarea tehnicilor de lupta. Curajosi si corecti, castigatorii celor trei categorii de varsta au fost premiati: locul I la copii a primit suma de 100 de lei, iar locul II 50 de lei; la categoria adolescenti invingatorul a primit un carlan, iar locul II un bairac, iar la adulti castigatorul a primit un berbec iar locul II un bairac.

Dupa demonstratiile si concursul de lupte tataresti, Rodica Stoian, prezentator al evenimentului dar si solist, a deschis programul artistic si a invitat pe scena artistii care au fost prezenti special pentru a le canta cetatenilor ce au sarbatorit Ziua Comunei Pestera. Interpretii de muzica populara precum: Gheorghe Luca, Maria Spinu, Elena Platica, Mariana Culda, Costel Atanasof, Didi Odagiu si Florin Constantin i-au invitat pe oameni la dans si la hore. Buna dispozitie a continuat cu melodiile lui Cornel Oprea, Kony si mai apoi trupa Rock Folk Company, iar spre seara au urcat pe scena Mihai Traistariu, Trupa Bambi si Dj Rynno si Silvia.

Petrecerea a luat sfarsit intr-un mod placut, in lumina focului de artificii, care i-a anuntat pe cetatenii prezenti ca asa s-a incheiat cea de-a XI a editie a Sarbatorii florii de salcam, Zi a comunei Pestera.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Social
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Social
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Social
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Social
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771