S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

24 Mai 2017, Mirela Ionita

Actualitate

In perioada 20 21 mai 2017, scena Cercului Militar Medgidia a fost gazda traditionalului festival "TINERE SPERANTE", care aduce, an de an, un plus de valoare si culoare in viata locuitorilor municipiului.

Remarcabili interpreti cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, s-au reunit in cadrul acestui spectacol concurs, pentru a-si dovedi talentul si pasiunea pentru muzica usoara si populara.

Juriul de anul acesta a fost compus din: dirijor si profesor de pian, Inga Postolache, profesorii de canto, Viorela Filip si Teo Radulescu, interpretii de muzica populara, Ion Amititeloaie, Elena Platica si Costel Atanasof, redactor muzical la Radio Doina, Ionut Dulgheriu si compozitorul, Claudiu Bulete.

In prima zi a concursului, micutii artisti au fost impartiti in patru categorii de varsta si s-au intrecut in impresionante interpretari de muzica usoara.

Lacategoria 15 18 ani, marele trofeu a mers la Daniela Paraschita. Locul I a fost adjudecat de Mihaela Nicolae, pe locul secund a urcat Roxana Parpalev, iar locul III a ajuns la Alin Panzariu. Ana Elena Nicola si Ramona Popa au obtinut mentiuni.

Lacategoria 12 14 ani, Bianca Gheorghe a castigat Trofeul Juriului, iar Andrei Tudor a castigat Trofeul Categoriei. Pe locul I a urcat Amelia Jurca, locul al doilea a fost ocupat de Alexandra Ganenco, iar locul al III-lea a ajuns la Crina Tanase. La aceasta categorie de varsta, mentiuni au obtinut Isabela Ungureanu, Bianca Gongea si Antonia Vladescu.

Lacategoria 9 11 ani,trofeul "MINI" a ajuns la Sorina Topoleanu, iar cel al categoriei la Robert Dumitrache. Locul I a ajuns la Ana Maria Andrei, pe locul secund a urcat Sara Raftu, iar Alexandra Diaconu a obtinut locul al treilea. Au mai castigat mentiuni Diana Vladescu, Alexia Partigliatti-Barbos si Mara Crucianu.

Trofeul "JUNIOR", la cea mai mica categorie de varsta, 6 8 ani,a ajuns la Razvan Decu, locul I a fost cucerit de Sabina Popa Onofrei, locul al doilea a fost al Clarei Cristea, iar pe locul al III-lea a urcat Ruxandra Mihai. Alte trei mentiuni au fost oferite Iuliei Gongea, Bogdanei Rastoaca si Marinei Topoleanu.

La finalul primei zile de festival, publicul din Medgidia s-a bucurat de un impresionant recital sustinut de celebra Nicole Cherry.

Duminica, 21 mai, a venit randul interpretilor de muzica populara sa isi dovedeasca maiestria intr-un adevarat regal folcloric. Trofeul la categoria 15 18 ani a fost obtinut de Paraschita Daniela, iar premiile I, II si III au mers catre Panzariu Alin, Parpalev Roxana respectiv Nicola Ana Elena. Mentiunile au fost obtinute de Ramona Popa si Mihaela Nicolae.

La categoria 12 14 ani, trofeul a fost inmanat Crinei Tanase, locul I a revenit Izabelei Ionescu, locul II Alexandrei Gorenco, iar cel de-al III-lea, Mariei Pruna.

Trofeul "MINI" a fost castigat de Crucianu Mara, iar trofeul "JUNIOR" a fost inmanat Roxanei Popescu. La categoria 9 11 ani, trofeul a fost castigat de Ghidurus Andrada, locul I de catre Simion Cosmina, locul II a fost adjudecat de Banu Giulia, iar cel de-al treilea loc a revenit Iulianei Mirica. Manole Cristiana Madalina, Itu Andreea si Balasa Bianca au obtinut mentiunile. Premiul juriului la aceasta categorie a fost castigat de Dumitrache Robert iar cel al Protoieriei Medgidia de catre Oprea Florentin.

La categoria 6 8 ani, trofeul a fost obtinut de Besleaga Simona Maria. Pe locul I a urcat Bratu Marian, pe locul secund, Istrate Gabriel, iar pe locul III, Cristea Clara. Mentiunile au fost oferite Marinei Topoleanu, Elizei Oaie si Nicoletei Oprea.

La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai administratiei publice locale, care au asigurat concurentii de consideratia si sustinerea pe care le vor manifesta in continuare fata de tinerele talente ale Romaniei.

Album foto

 • Articole din editia din data de 24 Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Actualitate
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Actualitate
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Actualitate
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Actualitate
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771