Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

24 Mai 2017, Mirela Ionita

Educatie

Beneficiind in permanenta de sprijinul Primariei Ostrov si a Consiliului Local, cadrele didactice ale Liceului Regele Carol I din Ostrov impreuna cu conducerea acestuia: directorul Monica Duda si a directorul adjunct Constantin Florica, sustin si incurajeaza elevii sa participe la concursuri si activitati cultural-educative care ii ajuta atat in dezvoltarea profesionala pe viitor, dar mai ales in dezvoltarea personala.

In data de 20 mai s-a desfasurat in cadrul Scolii Gimnaziale Nr. 1 din comuna Tuzla concursul de matematica "Rural Math". Prin participarea la acest concurs, conducerea Liceului Regele Carol I din Ostrov doreste sa ii stimuleze pe copii sa iubeasca matematica. Concursul cu subiecte accesibile, dedicat copiilor din mediul rural, le ofera acestora posibilitatea de a obtine rezultate satisfacatoare. La concursul "Rural Math" s-au prezentat sapte elevi de la Liceului Regele Carol I din Ostrov, iar eleva Cintabine din clasa a V-a Bianca a obtinut mentiune sub indrumarea profesorului Constantin Florica.

In perioada 18 23 mai, un grup de paisprezece elevi de liceu au participat la cea de-a treia activitate a proiectului "Alternative pentru Tineri", proiect cofinantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus Plus, Actiunea Cheie 3 Dialog Structurat. Acesta este un proiect al Asociatiei Elevilor Mehedinteni, derulat in parteneriat cu Inspectoratul Judetean Mehedinti.

Joi, 18 mai, elevi si cadre didactice ale Liceului Carol I din comuna Ostrov au paticipat la Targul Ofertelor Educationale, organizat in orasul Baneasa. Aici profesorii impreuna cu elevii, au prezentat ofertele educationale si au oferit informatii cu privire la programa de invatamant liceal.

Liceul Carol I din comuna Ostrov a sarbatorit in data de 9 mai "Ziua Europei". In aceasta zi activitatile au fost desfasurate impreuna cu partenerii si prietenii din Bulgaria. Cu acest prilej s-a organizat Workshopul Silistra, Bulgaria, in cadrul proiectului "Region Wide Education- Crossborder cooperative and net-working for life-long learning in the region Calarasi-Silistra-Constanta". In aceasta zi au avut loc lectii demonstrative la materii precum: limba franceza, limba engleza si la limba si literatura romana.

Copii ce invata in cadrul Liceului Regelui Carol I din localitatea Ostrov, sub indrumarea cadrelor didactice care doresc sa le insufle acestora dragostea pentru tara si pentru meleagurile in care traiesc, au participat la proiectul "Promovarea Turismului Romanesc". Elevii liceului din Ostrov s-au prezentat in cadrul proiectului cu doua colaje; o lucrare prezentand Manastirea Dervent, iar cea de-a doua prezentand Cetatea Bizantina Pacuiul lui Soare.

Edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir este mandru de copiii pe care Liceul Carol I din comuna ii pregateste si ii formeaza cu principii morale solide si demne. Primarul comunei Ostrov sustine educatia, invatamantul si cultura si ii sfatuieste pe copii sa se bucure de prilejul de a lua parte la diferite proiecte si activitati cultural-educationale in care Liceul Carol I este implicat pentru ca acestea le imbogatesc cultura generala si ii ajuta sa construiasca prietenii.

Album foto

 • Articole din editia din data de 24 Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Educatie
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Educatie
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Educatie
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Educatie
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771