21 mai - Festivalul Ethnos Dobrogea International Silistea 2017

Mai 2017, Mirela Ionita

Social

Duminica 21 mai, comuna Silistea a fost gazda Festivalului Prieteniei-Ethnos Dobrogea International, festival prin care se doreste pastrarea si promovarea traditiilor, a portului, cantecului si dansului popular traditional.

Primaria si Consiliul Local Silistea reprezentate de edilul Mihai Soare, in colaborare cu membrii Asociatiei Stratonis, ai Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla, Maria Damian Pascal si Didi Odagiu, au pus suflet in organizarea acestui festival ce prezinta bogatia culturala a Dobrogei.

Evenimentul a inceput la ora 13:00, in aer liber, in cadrul stadionului din comuna Silistea, unde edilul Mihai Soare, imbracat in straie populare traditionale, a intampinat ansamblurile ce si-au anuntat participarea la festival dar si pe cetatenii care au dorit sa ia parte la aceasta festivitate.

In deschiderea evenimentului, edilul Mihai Soare a facut o scurta prezentare a importantei acestui festival prin care se descopera noi talente si se continua traditia portului stramosesc si a dansului diferitelor etnii care locuiesc pe meleagurile Dobrogei din vechi timpuri.

Dupa acest moment, trei fete din comuna Silistea imbracate in costume populare au intonat imnul Romaniei dand astfel startul Festivalului Prieteniei-Ethnos Dobrogea International.

Deoarece vremea nu le-a permis celor prezenti sa continue festivalul in aer liber, activitatea cultural-artistica s-a mutat si s-a desfasurat pana la final in Caminul Cultural din localitatea Silistea, unde cetatenii au venit in numar mare sa admire talentul ansamblurilor prezente si sa se bucure de frumusetea traditiilor si a cantecului popular.

Au urcat pe scena: Ansamblul Vanghilizmo si Ansamblul de Dansuri Romanesti- Mihail Kogalniceanu - coordonate de Costel Puiu si Elena Dordea, Ansamblul Amzacenii Yildizar - Amzacea, Ansamblul Canrenkler - Topraisar - Coordonator Danilov Laura, Grupul Roza Ghindaresti - Coordonator Magdalena Iacob, Ansamblul Junii Murfatlarului, Bujorelul, Bujoreii si Nurbatlar - Coordonator Fildis Chisoiu si Adrian Bradeanu, Mihai Petiu; Ansamblul Catinasul - Tortoman, Ansamblul Valea Dobrogei - Mircea Voda - Coordonator Nina Prodan si Ansamblul Artistic Pandelasul - Medgidia, Grupul Qarilgas de la Centrul pentru Tineret Ion Creanga Tuzla - coordonator Meral Gemil si solistii vocali: Stela Trifan, Didi Odagiu - prezentatoarea evenimentului, si Florin Constantin. De la spectacol a fost nelipsit Ansamblul Silisteanca, mandria comunei Silistea, ce a adus pe scena dansuri din Moldova, Oltenia, Dobrogea dar si dansul Calusarilor.

Ansamblurile care au participat la Festivalul Ethnos Dobrogea International au primit o diploma de participare si o placheta simbolica oferita de Primaria si Consiliul Local Silistea, dar si ropote de aplauze din partea celor prezenti in sala Caminului Cultural Silistea.

Spectacolul multicultural a adus in prezent o diversitate a dansurilor traditionale stravechi specifice etniilor ce locuiesc pe teritoriul Dobrogei alaturi de dansurile populare romanesti. Acest festival s-a nascut din dragostea pentru cultura si traditie si din dorinta de a transmite mai departe mandria strabunilor nostri.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Social
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Social
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Social
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Social
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771