Ziua Comunei Lumina - un spectacol de succes

Mai 2017, Ionita Mirela

Social

Ziua de 6 mai, a fost consacrata Zilei Comunei Lumina organizata de catre Primarie si Consiliul Local, in cinstea locuitorilor din aceasta comuna printr-un spectacol impresionant.

Locuitorii de toate varstele din comuna Lumina au fost prezenti in numar foarte mare la sarbatoarea comunei lor. Copii au fost incantati de jocurile amenajate pentru ei; baloanele colorate, balansoarele, toboganele si multe alte jucarii au realizat cadrul unui taram de basm. Adultii au avut ocazia sa guste din preparatele pregatite la fata locului si au ciocnit un pahar in cinstea comunei in care locuiesc.
La ora 12:00, programul artistic a inceput cu Ansamblul "Luminitele Dobrogene" - grupa a III a continuat cu dansul copiilor de la gadinita, cantecelul fetitei Andreea Nicolae din clasa zero, baletul ABC Dance si Start Dance, copiii Scolii din Oituz, ansamblul "Luminitele Dobrogene" - grupa a IV a, Ansamblul Dobrogeanca si Armanamea, copiii Ovidiu Canto - profesor Marius Eftimie, Ansamblul "Luminitele Dobrogene" - grupa I si a II a.
Edilul comunei Lumina, Ioan Roman a tinut sa le adreseze "La multi ani!" tuturor cetatenilor acestei comune dragi si sa isi exprime aprecierea pentru toti oamenii gospodari pe care comuna ii are. Primarul le-a vorbit si despre obiectivele pe care le are in plan, despre proiectele ce vizeaza comuna Lumina, proiecte aflate in desfasurare sau finalizate sau pe care Primaria si Consiliul Local le vor implementa prin atragerea de fonduri. Toate acestea pentru dezvoltarea din toate punctele de vedere a comunei Lumina pe care o administreaza si pentru ca aceasta sa capete imaginea mult dorita de toti locuitorii ei. Edilul le-a urat cetatenilor comunei cele mai bune ganduri si le-a dorit sa petreaca frumos si sa se bucure din plin in aceasta zi ce le este dedicata lor.
Cetatenii prezenti la Ziua Comunei Lumina s-au bucurat si s-au prins in hore pe muzica populara si cea de petrecere, indemnati de buna atmosfera. Au evoluat pe scena dar si alaturi de public, prin multimea de oameni, mari artisti precum: formatia Fratii Buzoieni si solistii vocali, Marian Cozma si formatia sa de muzica populara, Elena Platica, Mariana Ionescu Capitanescu, solistul de muzica armaneasca Atanase Niculae, Petrica Mitu Stoian, Radu Ile, trupa de muzica usoara Alessia si trupa de animatori. S-a cantat, s-a dansat iar toata comuna a rasunat de fericire in aceasta zi de mare sarbatoare. Manifestarea a fost marcata de un impresionant foc de artificii care a luminat cerul si de cantecul in cor de "La multi ani!" a celor prezenti.

Familiile statornice au fost premiate de edilul Ioan Roman
Duminica, 7 mai, la ora 12:00 in sala caminului cultural, edilul Ioan Roman impreuna cu Consiliul Local Lumina, le-a pregatit o surpriza famiilor din comuna care aniverseaza 50 de ani si peste 50 de ani de la casatorie. 53 de familii au fost intampinate la intrarea in caminul cultural cu strangeri de maini. Primarul Ioan Roman a felicitat familiile invitate pentru statornicie si pentru exemplul pentru care il ofera. Le-a urat sanatate si viata lunga impreuna si si-a exprimat respectul si aprecierea pentru munca pe care o depun pentru a tine familia unita si pentru a le oferi o educatie deosebita copiilor. Tot in aceasta zi, alaturi de familii a fost felicitat si apreciat Preda Constantin, veteran de razboi nascut in anul 1923. In ropote de aplauze, edilul le-a inmanat sarbatoritilor, din partea Primariei si a Consiliului local Lumina, diplome, urari si cate un plic cu suma de 150 de lei. Dupa aceasta festivitate cei prezenti au fost invitati sa petreaca si sa se bucure de programul artistic oferit de Ansamplul "Luminitele Dobrogene" si trupa de balet. Elena Platica si Marian Cozma impreuna cu formatia sa au invitat la dans cuplurile din comuna Lumina prezente, ce formeaza familii frumoase si fericite de peste jumatate de secol.

Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2017

 • Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga" - proiecte in desfasurare pe toata perioada lunii mai

  Social
 • Comuna Saraiu a depus prin PNDL - 12 proiecte pentru dezvoltarea comunei

  Social
 • Ziua Comunei Lumina - un spectacol de succes

  Social
 • Cu un buget restrans, administratia locala Nicolae Balcescu continua investitiile in comuna

  Social
 • Reabilitarea Scolii Gimnaziala Nr.1 din comuna Fantanele

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771