7 proiecte depuse prin P.N.D.L. pentru orasul Negru Voda

Mai 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Primaria orasului Negru Voda din judetul Constanta a inaintat catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala 2017 documentele necesare pentru supunerea spre finantare a mai multor proiecte si asteapta cu nerabdare un raspuns pozitiv.

"REABILITARE, CONSOLIDARE, MODERNIZARE SI DOTARE FOST DISPENSAR PRIN TRANSFORMARE IN CENTRU MEDICAL AMBULATORIU PERMANENT IN ORASUL NEGRU VODA" este unul dintre proiectele depuse de administratia locala. Prin aceasta investitie, indispensabila in cadrul unui oras european, se doreste asigurarea serviciilor medicale la nivelul orasului Negru Voda prin reabilitarea fostului dispensar ce este dezafectat de aproximativ 15 ani si transformarea acestuia intr-un centru ambulatoriu permanent. Centrul va deservi populatiei UAT Negru Voda cu localitatile Negru Voda, Darabani si Valcele cu o populatie de 5552 persoane, cat si localitatile adiacente cu o populatie cumulata de aproximativ 10000 de locuitori. Dotarea centrului ambulatoriu permanent este indispensabila pentru practicarea serviciilor medicale si asigurarea conditiilor igienico-sanitare conform normelor in vigoare si asigurarea perfectionarii medicale.

"MODERNIZARE DRUM COMUNAL DC12C LOCALITATEA COTU VAII LIMITA UAT LOCALITATEA VsLCELE" Investitia este indispensabila locuitorilor satelor Darabani si Valcele, in numar cumulat de 1007 persoane, locuitori ce muncesc in afara localitatilor, in municipiul Mangalia si fac naveta zilnic. Modernizand acest drum cu lungimea de 3,252 kilometri se reduce distanta parcursa dintre sat Valcele si municipiul Mangalia, iar zona de sud a judetului va fi mult mai accesibila. Acest drum are o lungime totala de 5,4 km din care 2,1km sunt asfaltati.

"GRADINITA NOUA CU PROGRAM PRELUNGIT IN ORAS NEGRU VODA" Investitia este indispensabila pentru ridicarea nivelului de invatamant prescolar, deoarece in acest moment gradinita functioneaza intr-o cladire care nu a fost proiectata in acest scop, ea avand destinatia initiala de spatii cazare muncitori. Incapacitatea transformarii gradinitei actuale cu program normal in gradinita cu program prelungit induce construirea unei cladiri noi proiectate in acest scop. In acest moment in gradinita isi desfasoara activitatea 120 de copii, iar in perioada urmatoare numarul acestora va creste. Necesitatea unei gradinite cu program prelungit este sustinuta de faptul ca majoritatea locuitorilor orasului Negru Voda sunt navetisti, angajati in alte localitati dn judetul Constanta, drept urmare este necesara o astfel de investitie.

"REABILITARE, CONSOLIDARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SI DOTARE LICEU IN ORASUL NEGRU VODA" - Cladirea in care isi desfasoara activitatea unitatea de invatamant nu a fost supusa unei reabilitari capitale niciodata din anul 1950, cand a fost construita. Aceasta a fost supusa doar la reparatii interioare si exterioare. Prin crearea unui profil tehnic pe specializare agricultura in urma autorizarii A.R.A.C.I.P. (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) este necesara extinderea cladirii existente cu laboratoare, ateliere si spatii conexe pentru exercitarea procesului de invatamant in conditii optime. In acest scop este mai mult decat necesar dotarea cu mobilier, echipamente si aparatura de laborator a spatiilor nou create, cat si a salilor si laboratoarelor existente. In acest moment in cladire isi desfasoara activitatea 518 elevi, iar din toamna numarul acestora va creste odata cu deschiderea preinvatamantului tehnic, mult mai accesibil in zona si cu o cautare mai mare in randul elevilor. Pe o raza de 30 de km nu mai exista o alta unitate de invatamant liceal cu dubla specializare: teoretic si tehnic. Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie de functionare, ci doar in baza unei autorizatii sanitare de functionare in baza declaratiei pe propria raspundere a reprezentantului legal al unitatii de invatamant.

"CONSTRUIRE SCOALA GENERALA NOUA IN SAT DARABANI, ORASUL NEGRU VODA" In prezent in satul Darabani functioneaza o scoala generala cu patru sali de clasa construita in jurul anilor 1950-1970, constructie edificata din piatra cu regim de inaltime parter si din care jumatate din suprafata imobilului este impracticabila in procesul de invatamant si poate pune in pericol viata elevilor din cauza infrastructurii precare si a dislocarii peretilor si tavanelor. Astfel, in aceasta scoala functioneaza doar doua clase in care isi desfasoara activitatea 38 de copii din 90 maxim posibil. Diferenta de copii care ar putea invata in aceasta scoala sunt transportati zilnic la Liceul Negru Voda pentru a nu le pune in pericol viata si sanatatea. Pentru rezolvarea acestor probleme este necesara realizarea unei noi constructii edificata la standarde actuale in care copiii din satul Darabani sa isi poata desfasura activitatea de invatamant conform standardelor si normelor in vigoare in conditii de siguranta.

"REABILITAREA, MODERNIZAREA SI EFICIENTIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC IN SAT DARABANI SI SAT VsLCELE UAT NEGRU VODA" Investitia este indispensabila pentru locuitorii satelor Darabani si Valcele, situati in zona rurala unde gospodariile ocupa o suprafata de aproximativ 2000 metri patrati fiecare; reabilitarea sistemului de iluminat public prin reducerea consumului si indesirea corpurilor de iluminat este benefica pentru intreaga comunitate, reducand numarul infractiunilor si marind vizibilitatea cailor de acces.

"MODERNIZARE DRUMURI IN INTERIORUL LOCALITATILOR SAT DARABANI SI SAT VsLCELE-UAT NEGRU VODA" Din cauza amplasarii localitatilor in vai si a declivitatilor foarte mari, drumurile existente de piatra se degradeaza in timp foarte scurt prin spalare in urma precipitatiilor. In acest caz singura solutie este asfaltarea acestor drumuri ce insumeaza o lungime de 14,825 kilometri ce vor deservi un numar cumulat de 1007 locuitori.

Articole din editia din data de Mai 2017

 • 7 proiecte depuse prin P.N.D.L. pentru orasul Negru Voda

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Baraganu doresc sa pietruiasca toate drumurile

  Administratie locala
 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice

  Administratie locala
 • Invitatie la Ziua Comunei Lumina - sarbatoare cu artisti consacrati

  Administratie locala
 • Sarbatoare fastuoasa de "Ziua Comunei Gradina"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Parcul auto al S.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L. s-a mărit

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771