Invitatie la Ziua Comunei Lumina - sarbatoare cu artisti consacrati

Mai 2017, Mirela Ionita

Social

Edilul Ioan Roman, reprezentantul Primariei si Consiliul Local invita toti locuitorii comunei Lumina dar si cetateni din imprejurimi la "Ziua Comunei" ce va fi sarbatorita sambata, 6 mai, in centrul localitatii Lumina. Copiii, tinerii, dar si batranii vor fi incantati de spectacole specifice fiecarei varste, ce se vor desfasura in aceasta zi festiva.

"Ca primar, astept sa vina toti cetatenii comunei Lumina pentru ca Ziua Comunei este ziua dedicata lor. Este o zi de mare sarbatoare pentru comuna nostra si ii asteptam sa se bucure alaturi de noi si pe cei din comunele invecinate", a declarat edilul comunei Lumina, Ioan Roman.

In deschiderea evenimentului ce marcheaza Ziua Comunei Lumina va fi organizat "Crosul Primaverii", la care vor participa copii de la cea mai mica varsta pana la adulti cu cea mai inaintata varsta. Ruta cros-ului va fi trasata in comuna Lumina iar participantii vor alerga pe o distanta de aproximativ 2 kilometri.

Activitatile cultural-artistice vor incepe la ora 12:00, iar scena din comuna Lumina va gazdui Ansamblul "Luminitele dobrogene" din care fac parte aproximativ 100 de copii din comuna si care vor face un spectacol deosebit de dans si muzica populara. Programul artistic va fi prezentat si coordonat de "Fratii Buzoieni" a carei orchestra impreuna cu solistii vor amplifica atmosfera de petrecere.

Marian Cozma impreuna cu formatia sa vor fi prezenti la Ziua Comunei Lumina si vor canta pe scena alaturi de alti artisti consacrati precum Petrica Matu Stoian, Radu Ile, Mariana Ionescu Capitanescu si Alexia cu trupa formata din patru balerine.

In aceasta zi a comunei vor avea loc si luptele traditionale specifice etniei tatare "Kures". Kuresul este un sport stramosesc, vechi de mii de ani, o demonstratie de cinste, dreptate, curaj si dibacie prin care luptatorii isi pun in valoare insusirile fizice si psihice. Conform traditiei, castigatorii acestor lupte vor primi ca si trofeu un berbec. Luptele vor fi organizate pe categorii de varsta si vor avea loc in paralel cu activitatile desfasurate pe scena.

Mai mult decat atat, in data de 7 mai, duminica, edilul Ioan Roman invita la Caminul Cultural din localitatea Lumina, familiile care au implinit, sau au depasit jumatate de secol de casnicie pentru a le inmana diplome, deoarece acestea reprezinta un model de viata. Cei prezenti vor avea parte de o surpriza oferita de catre Primaria si Consiliul Local din comuna Lumina.

Articole din editia din data de Mai 2017

 • 7 proiecte depuse prin P.N.D.L. pentru orasul Negru Voda

  Social
 • Autoritatile locale din comuna Baraganu doresc sa pietruiasca toate drumurile

  Social
 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice

  Social
 • Invitatie la Ziua Comunei Lumina - sarbatoare cu artisti consacrati

  Social
 • Sarbatoare fastuoasa de "Ziua Comunei Gradina"

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771