Lucrarile la sala de sport din localitatea Saligny avanseaza rapid

Aprilie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Lucrarile pentru construirea salii de sport, ce se realizeaza cu fondurile primite de catre autoritatile locale Saligny de la Consiliul Judetean Constanta dar si cu fonduri de la bugetul local, sunt in plina desfasurare in aceasta perioada.

"Lucrarile la sala de sport se desfasoara si avanseaza foarte bine. Imediat dupa ce s-a finalizat fundatia salii de sport s-au ridicat si zidurile. Avem o buna colaborare cu dirigintele de santier, iar termenul de finalizare a lucrarii este pana in toamna", a declarat bucuros viceprimarul comunei Saligny, Teleneanu Nicolae.

Principalul motiv pentru care autoritatile locale din comuna Saligny au decis realizarea acestei investitii este faptul ca pe timp de iarna copiii sa aiba unde sa-si desfasoare orele de educatie fizica, sala fiind destinata in principal elevilor. Cladirea este amplasata in curtea Scolii Gimnaziale cu clasele I-VII din localitatea Saligny, langa gradinita si va avea o suprafata de peste 200 metri patrati. De aceasta sala de sport vor beneficia aproximativ 300 de elevi.

In ceea ce priveste situatia lucrarilor la drumurile din comuna Saligny, viceprimarul Teleneanu Nicolae ne-a declarat ca se continua asfaltarea in localitatea Saligny si Stefan cel Mare. Dupa finalizarea lucrarilor in cele doua sate, urmeaza ca si in localitatea Faclia sa inceapa asfaltarea. Dar nu inainte de introducerea conductelor de alimentare cu apa si construirea unui bazin de inmagazinare a apei de 200 de metri cubi; investitie realizata cu fonduri europene.

Tot prin obtinerea de fonduri europene, Primaria comunei Saligny va demara lucrarile de amenajare a trotuarelor de-a lungul soselei principale Bucuresti-Constanta iar Compania Nationala de Drumuri va realiza rigolele.

Pregatiri pentru noaptea de Inviere in comuna Saligny

In asteptarea Sfintei Sarbatori de Paste s-a facut curatenie in toata comuna Saligny si in special in toate cele trei cimitire din satele: Saligny, Faclia si Stefan cel Mare. Pentru ca in aceasta zi toti crestinii duc lumina celor dragi raposati, autoritatile locale din comuna Saligny au avut grija ca si aici totul sa fie pus la punct. S-a taiat iarba, s-au curatat aleile, s-au toaletat pomii si s-a introdus conducta pentru apa potabila. Locurile de veci s-au cadastrat si intabulat de catre Primarie, iar astfel se vor da gratis cetatenilor.

In noaptea de Inviere, pentru linistea si siguranta cetatenilor, pentru eliminarea incidentelor nedorite si evitarea conflictelor de orice natura, autoritatile locale au desemnat o firma de paza si protectie sa asigure ordinea si linistea publica.

In ceea ce priveste viata spirituala a enoriasilor din comuna Saligny, viceprimarul Teleneanu Nicolae, ne-a marturisit ca s-au finalizat lucrarile la biserica din localitatea Faclia, iar cu o duminica inaintea Floriilor a avut loc prima slujba in sfantul lacas sub egida preotului paroh Titus Zamfir.

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice "Dapyx" - Medgidia

  Administratie locala
 • Smiley in concert la Dapyx Medgidia

  Administratie locala
 • Programul Festivalului de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx 2017 Editia I

  Administratie locala
 • Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia 2017 - EDITIA I

  Administratie locala
 • Atribuirea proiectulului de asfaltare a drumurilor din comuna Tirgusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771