MAI: 4.000 de angajati ai ministerului, mobilizati pentru situatiile de urgenta provocate de vreme

Aprilie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

MAI anunta ca patru mii de angajati ai institutiei sunt pregatiti sa intervina in cazul unor situatii de urgenta provocate de schimbarile meteorologie. Politia rutiera nu va sanctiona soferii care nu au anvelope de iarna, acestia fiind prezenti in trafic pentru a ii ajuta.

La sediul sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, marti, o videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor MAI din judetele aflate sub avertizari meteorologice si hidrologice. Ministerul Carmen Dan a cerut Politiei Romane ca prezenta in trafic a politistilor rutieri sa aiba un scop strict preventiv si de ajutorare a conducatorilor auto.

"Scopul nu este sa dam sanctiuni celor care si-au schimbat anvelopele, ci sa ne asiguram ca acestia nu se expun riscului", a declarat Carmen Dan.

In cadrul videoconferintei s-au evaluat resursele puse la dispozitie de catre CNAIR (stocurile de nisip si pregatirea utilajelor de deszapezire), precum si fortele pe care MAI le are disponibile pentru interventia in cazul situatiilor de urgenta.

"In acest context, la nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt pregatiti peste 2.000 de pompieri cu 400 de mijloace de interventie, iar Politia Romana va mobiliza 1.700 de politisti rutieri pe arterele de circulatie din zonele vizate. De asemenea, 300 de jandarmi montani sunt pregatiti sa actioneze zilnic, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate in dificultate sau pentru a interveni in orice situatie ce necesita o interventie rapida de salvare/ evacuare. Din aceasta noapte MAI va monitoriza evolutia situatiei si, daca se va impune, vor fi intreprinse manevre de forte. De asemenea, in toate judetele aflate sub avertizari, vor fi activate grupele operative de interventie de la nivelul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI) printr-un comunicat de presa.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice "Dapyx" - Medgidia

  Actualitate
 • Smiley in concert la Dapyx Medgidia

  Actualitate
 • Programul Festivalului de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx 2017 Editia I

  Actualitate
 • Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia 2017 - EDITIA I

  Actualitate
 • Atribuirea proiectulului de asfaltare a drumurilor din comuna Tirgusor

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771