Carmen Dan: Informatiile privindu-l pe Sebastian Ghita au fost furnizate de partea romana

19 Aprilie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, a declarat, marti, ca informatiile privindu-l pe Sebastian Ghita au fost furnizate de partea romana.

"Informatiile au fost furnizate de partea romana. Mentionez ca aceste date au fost puse la dispozitia Politiei din Serbia pe 13 aprilie dimineata. Prin aceste date am solicitat si sprijin in vederea localizarii. Pe parcursul zilei a existat in continuare un schimb de date si informatii care s-a finalizat la ora 23.50 prin depistarea pe o strada din Belgrad a doi barbati, unul cu acte romanesti, celalalt prezentandu-se ca fiind cetatean sloven. In urma acestei opriri pentru legitimare au fost dusi la sectia de politie din Belgrad si imediat politia a demarat procedura pentru identificarea celor doi. Din verificari a reiesit ca documentul de ientitate este fals, in sensul ca apartinea unui document expirat desi cel prezentat era in termen de valabilitate. Daca Politia Romana a multumit nu inseamna ca am facut publlic traseul inculpatului ci ca politia a verificat toate informatiile obtinute in contextul actiunilor de localizare", a declarat Carmen Dan la Digi 24.

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au admis extradarea lui Sebastian Ghita, constatand ca sunt indeplinite conditiile legale pentru extradate. Incheierea va fi transmisa Ministerului Justitiei, care va cere autoritatilor din Serbia extradarea fostului deputat.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, marti, ca institutia pe care o conduce asteptata documente de la instantele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, urmand ca imediat sa fie demarata procedura de extradare.

"Biroul international Interpol a informat instantele din Romania, emitente ale mandatelor de arestare din Romania, cu privire la retinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghita. Pe 17 aprilie, Interpol a instiintat instantele din Romania cu privire la arestarea, retinerea preventiva a lui Sebastian Ghita pentru 18 zile incepand cu data de 14 aprilie. Potrivit legii, instantele din Romania, emitente ale mandatelor de arestare, trebuie sa verifice urgent indeplinirea conditiilor legale pentru a solicita extradarea. Ne aflam, in acest moment, in situatia in care asteptam de la instantele de judecata incheierile de verificare a temeiniciei legalitatii declansarii procedurii de extradare. Ministerul Justitiei are deja pregatita aceasta procedura, cerere. Asteptam incheierile de la instanta si in minutul urmator dam drumul la procedura", a declarat ministrul Justitiei.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru Mediafax ca fostul deputat a fost vizitat, joi, de fratele sau, Alexandru Ghita, calatoria acestuia la Belgrad fiind cea care a condus la capturarea fostului deputat. Cei doi ar fi iesit din casa in care locuia Ghita, politistii sarbi fiind informati asupra identitatii fostului parlamentar, moment la care celor doi li s-au cerut documentele de identitate. Sebastian Ghita le-a prezentat oamenilor legii documente false, spunandu-le, in limba engleza, ca este student sloven. Anchetatorii aveau deja date de la autoritatile romane referitoare la faptul ca in locuinta respectiva s-ar afla fostul deputat, astfel ca a fost condus la politie, constatandu-se ca documentele erau false si ca numele sub care s-ar fi prezentat exista, au precizat aceleasi surse.

Sursele citate mentioneaza ca in aceasta perioada, Sebastian Ghita ar fi tinut legatura, in afara de fratele sau, si cu alte persoane apropiate, o femeie apropiata fostului deputat facand cel putin o calatorie in Serbia de la data disparitiei fostului deputat pana in prezent.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 19 Aprilie 2017

 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice "Dapyx" - Medgidia

  Actualitate
 • Smiley in concert la Dapyx Medgidia

  Actualitate
 • Programul Festivalului de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx 2017 Editia I

  Actualitate
 • Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia 2017 - EDITIA I

  Actualitate
 • Atribuirea proiectulului de asfaltare a drumurilor din comuna Tirgusor

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771