Comuna Nicolae Balcescu asteapta finantare pentru dezvoltarea infrastructurii

Aprilie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din comuna Nicolae Balcescu isi da tot interesul pentru imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii locale iar in acest sens a inaintat spre aprobare pe Ordonanta Guvernamentala nr. 28 proiecte importante pentru locuitorii comunei din judetul Constanta.

Autoritatile locale din comuna Nicolae Balcescu asteapta raspuns la cererea de finantare pentru proiectul ce prevede modernizarea si eficientizarea iluminatului public stradal in satele Nicolae Balcescu si Dorobantu. Prin acest proiect de modernizare a iluminatului public stradal se doreste inlocuirea becurilor cu lampi cu leduri, avantajoase din punct de vedere al consumului si al duratei de viata. Acest proiect este o necesitate deoarece vechea instalatie este depasita si neconforma, iar reteaua existenta inseamna facturi costisitoare. Dupa ce se va realiza modernizarea retelei de iluminat public, este estimata o scadere pana la jumatate a valorii facturilor. Consumul de curent electric al noilor lampi va fi la jumatatea celui realizat de actuala retea iar vizibilitatea rutiera pentru cei care circula pe timpul noptii va creste.

O data cu cererea de finantare pentru proiectul de modernizare a iluminatului public stradal a fost depusa la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si cererea de finantare pentru proiectul ce are menirea de a realiza reparatii capitale la Scoala Gimnaziala Nr.1 din Dorobantu.

Infrastructura scolara reprezinta o preocupare a administratiei locale din comuna Nicolae Balcescu, care doresc sa ridice nivelul unitatilor de invatamant, pentru a asigura elevilor si cadrelor didactice un mediu cat mai bun pentru desfasurarea activitatii. In cadrul Scolii Gimnaziale Nr.1 din localitatea Dorobantu invata aproximativ 270 de elevi. Daca cererea de finantare a acestui proiect va primi aprobare se vor realiza reparatii capitale la acoperisul unitatii de invatamant si la structura de rezistenta a cladirii deoarece aceasta prezinta fisuri.

Inca o cerere depusa de Primaria comunei Nicolae Balcescu la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene are in vedere obtinerea finantarii pentru asfaltarea a 10 kilometri de drum: cinci kilometri in localitatea Nicolae Balcescu si ceilalti cinci in localitatea Dorobantu. In proiectul de sfaltare sunt cuprinse urmatoarele strazi din satul Dorobantu: str. Macului, str. Plopilor, str. Narciselor si str. Abatorului. In prezent aceste strazi sunt pietruite, iar in urma finantarii proiectului se doreste asfaltarea acestora. De asemenea, in satul Nicolae Balcescu, prin obtinerea de fonduri se vor asfalta tronsoane din strazile bituminate precum: strada Medgidiei, str. Florilor, str. Morii si str. Primaverii.

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • "Targul Floriilor" la Ovidiu

  Administratie locala
 • Vom avea alegeri partiale in Nicolae Balcescu si Mereni, in 11 iunie

  Administratie locala
 • Comuna Nicolae Balcescu asteapta finantare pentru dezvoltarea infrastructurii

  Administratie locala
 • Reabilitarea a 10 kilometri de drum in intreaga comuna Garliciu

  Administratie locala
 • Inainte de Sfintele Sarbatori Pascale, Iepurasul aduce cadouri locuitorilor comunei Saraiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771