Curatenia comunei si sanatatea locuitorilor in atentia autoritatilor locale din comuna Baraganu

Aprilie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia locala se ocupa in aceasta perioada de igienizarea spatiilor verzi si a intregii comune, dar are in atentie si crearea posibilitatilor pentru tratarea si rezolvarea problemelor de sanatate ale locuitorilor comunei Baraganu.

In comuna Baraganu, autoritatile locale au demarat lucrarile de igienizare a islazurilor. Cu ajutorul utilajelor pe care primaria comunei Baraganu le are in dotare se strang gunoaiele si ierburile uscate. Folosind buldoescavatorul si tractorul deseurile se incarca si se duc la groapa de gunoi.

Lucrarile de igienizare se desfasoara si in satele comunei Baraganu, unde se toaleteaza copacii, se varuiesc gardurile institutiilor publice si bordurile pe drumurile principale, iar de pe spatiile verzi se indeparteaza vegetatia uscata. Se igienizeaza curtea primariei, a caminului cultural, dar si a unitatilor de invatamant. Toate acestea sunt realizate prin munca angajatiilor primariei, custodelui de camin si a altor persoane ce se afla in organigrama primariei.

In ceea ce priveste sanatatea, dar si tratarea eventualelor probleme de sanatate, o noua farmacie s-a deschis in localitatea Baraganu pe strada Petre Martinescu, vis-a-vis de sediul primariei. Farmacia a primit toate aprobarile necesare si functioneaza in cladirea dispensarului alaturi de cabinetul medical de medicina generala si de spatiul alocat unui cabinet stomatologic. Farmacia are acelasi program ca si cel al cabinetului medical, dat de medicul ce face naveta din Constanta. Acestea sunt deschise luni, miercuri si joi. Noua farmacie satisface cererea locuitorilor de a-si putea procura medicamentele necesare la un pret accesibil fara a fi nevoiti sa se deplaseze pana la marginea satului, acolo unde functioneaza o alta farmacie.

Autoritatile locale doresc deschiderea unei farmacii si in localitatea Lanurile, iar aceeasi firma ce functioneaza in dispensarul din localitatea Baraganu, face demersurile necesare pentru obtinerea aprobarilor de la Ministerul Sanatatii. In satul Lanurile exista dispensar unde are cabinet acelasi medic ce profeseaza si in localitatea Baraganu si are program martea si vinerea.

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • Retelele de alimentare cu apa si de canalizare din Pecineaga realizate in proportie de peste 50%

  Administratie locala
 • Finantarea proiectului din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

  Administratie locala
 • Sedinta de indata la Medgidia

  Administratie locala
 • Comuna Cerchezu, supravegheata si monitorizata video

  Administratie locala
 • Curatenia comunei si sanatatea locuitorilor in atentia autoritatilor locale din comuna Baraganu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Parcul auto al S.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L. s-a mărit

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771