"SUNTEM CEEA CE IUBIM" - Editia I Tuzla - 2017

Aprilie 2017, Mirela Ionita

Social

Festivalul cultural-istoric "Suntem ceea ce iubim", Editia I, desfasurat in cadrul Centrului pentru Tineret Ion Creanga din Tuzla, a deschis seria de festivaluri ce vor avea loc in acest an in comuna Tuzla. Festivalul "Suntem ceea ce iubim" a fost organizat de Centrul pentru Tineret Ion Creanga, si aprobat si finantat de Primaria comunei Tuzla reprezentata de edilul Taner Resit si de Consiliul Local.

La realizarea acestui festival au colaborat patru asociatii culturale: initiator - Asociatia "Stratonis" in parteneriat cu Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor "Procivitas" (APP Procivitas), Asociatia Pro Basarabia si Bucovina si Fundatia Ideea Contemporana.

Din calendarul festivalului mentionam data de 30 martie 2017, zi dedicata Basarabiei cand s-a sarbatorit aniversarea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania (27 martie 1918 27 martie 2017). Invitati in cadrul festivalului au fost: Cezar Panzaru - presedintele Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina, Ion Moiceanu profesor al Liceului "Ovidius", care a vorbit despre evenimentul Unirii din 1918 si Dorin Popescu - lector universitar, fost ambasador in Macedonia care a prezentat situatia actuala a romanilor din afara Romaniei, din punctul de vedere al unui diplomat.

In partea a doua a serii au urmat un spectacol de muzica folk cu solistul Gigi Dumitrele, conferinta de presa si cina festiva.

Cea de-a doua zi din calendarul festivalului, ziua de 31 Martie 2017, a fost dedicata poetului vizionar Nichita Stanescu si innoitorului si marelui Constantin Brancusi. La comemorarea acestora a fost invitat Laurian Stanchescu presedintele Fundatiei "Ideea Contemporana", director de presa, scriitor si membru in Uniunea Scriitorilor. Acesta le-a vorbit celor prezenti despre viata si opera lui Nichita Stanescu (nascut in data de 31 martie 1933 - decedat in data de 13 decembrie 1983) si a lui Constantin Brancusi (nascut la 19 februarie 1876, Hobita Targul Jiu - decedat in data de 16 martie 1957, in Paris - Franta, unde este si inmormantat). Dupa impresionantul discurs a urmat spectacolul artistic oferit de Formatia Allegro, tribut adus Mariei Tanase si cina festiva.

In aceste doua zile de festival, holul si sala de spectacol, spatiul de evenimente din incinta centrului au gazduit o colectie de icoane pictate de artistul popular Mihaela Florescu si colectia etnografica a artistului popular Calin Maria. In fiecare zi de festival, accesul catre spatiul de spectacol s-a realizat incepand cu ora 17:30.

Organizatorul acestui eveniment este Maria Damian Pascal Coordonator al compartimentelor de cultura, religie, sport si activitati pentru tineret si Presedinte Fondator al Asociatiei "Stratonis" care se bucura de tot spijinul edilului comunei Tuzla, Taner Resit dar si al Consiliului Local.

Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • Retelele de alimentare cu apa si de canalizare din Pecineaga realizate in proportie de peste 50%

  Social
 • Finantarea proiectului din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

  Social
 • Sedinta de indata la Medgidia

  Social
 • Comuna Cerchezu, supravegheata si monitorizata video

  Social
 • Curatenia comunei si sanatatea locuitorilor in atentia autoritatilor locale din comuna Baraganu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771