Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

Martie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Tirgusor au depus, in data de 16 martie 2017, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in vederea obtinerii finantarii cinci proiecte care au drept scop dezvoltarea si modernizarea comunei dar si imbunatatirea conditiilor de trai a locuitorilor acesteia.

"Speram ca toate proiectele la care am muncit sa primeasca finantare. Vorbim despre: "Modernizare si reabilitare Camin Cultural din localitatea Tirgusor", "Modernizare si tehnologizare retea de alimentare cu apa din satul Mireasa", "Reabilitare si modernizare iluminat public in localitatile Tirgusor si Mireasa", "Reabilitare retea de alimentare apa potabila si realizare retea de canalizare in localitatea Tirgusor", "Realizare baza sportiva cu teren de fotbal omologabil tip 1", a declarat edilul comunei Targusor, Viorel Petre.

Vorbind despre modernizarea si reabilitarea Caminului Cultural din localitatea Tirgusor, edilul Viorel Petre ne-a marturisit ca se vor realiza lucrari de reabilitare a structurii cladirii, de refacere a tamplariei si a acoperisului pentru a nu se mai infiltra apa in urma precipitatiilor abundente. Reparatiile si tencuielile se vor realiza atat la exterior cat si in interiorul cladirii, iar la finalul acestei lucrari accesul catre toalete se va realiza din camin. Se vor inlocui pardoseala, instalatia electrica, scena dar si usile. Acest proiect, alaturi de reabilitare si modernizare include si dotarea caminului cu tot ceea ce este necesar pentru desfasurarea evenimentelor dar si dotarea bucatariei.

In ceea ce priveste proiectul de modernizare si tehnologizare a retelei de alimentare cu apa in satul Mireasa, edilul Viorel Petre ne-a marturisit ca, in prezent nu se asigura necesarul de apa locuitorilor din acest sat al comunei Tirgusor. "Se va realiza reabilitarea pututilor de apa si construirea unui bazin de inmagazinare cu o capacitate de 100 metri cubi. Reteaua de alimentare este in stare buna, conductele fiind din plastic. Se fac studii hidrologice pentru a se vedea de unde putem procura apa pentru a asigura debitul necesar. In urma analizei, lucrarea se va realiza pe acelasi amplasament, deoarece apa este potabila si nu prezinta nitrati. In prezent reteaua de alimentare cu apa are la baza un sistem hidrofor iar debitul apei este mic si insuficient. Aceasta investitie este o mare necesitate si o urgenta pentru locuitorii satului Mireasa", a mai declarat primarul comunei Tirgusor.

Legat de viata sportiva a locuitorilor comunei Tirgusor, care se bucura de tot suportul din partea edilului Viorel Petre, proiectul ce are ca scop realizare bazei sportive cu teren de fotbal omologabil tip 1, este unul dintre proiectele ce au fost depuse si asteapta finantare deoarece a fost inceput in anul 2010, dar nu a fost finalizat.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771