Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

Martie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Conditiile meteo din ultima perioada, ploile si umezeala favorizeaza dezvoltarea daunatorilor si bolilor care ataca plantele. De aceea, autoritatile au inceput actiunile de tratare a spatiilor verzi din toate zonele Constantei, ce se desfasoara in perioada 20 - 31 martie.


In aceasta perioada, se va stropi cu pesticide in toate parcurile si scuarurile din municipiu, precum si in zona promenadelor. In 20 martie au avut loc actiuni in zonele bulevardul 1 Mai - Abator si Faleza Sud - Poarta 6. In 21 martie s-a actionat in cartierele Km 4-5, Km 5, CET si Viile Noi. De asemenea, in 22 martie au loc actiuni de tratare fitosanitara a spatiilor verzi din zonele ICIL, Casa de Cultura, Trocadero si Dacia, iar in 23 martie se actioneaza in cartierele Tomis I, Tomis II si Tomis III. In 24 martie se lucreaza in cartierul Faleza Nord si in Peninsula, iar in 27 martie se actioneaza in cartierele Inel I, Inel II si I.C. Bratianu. In 28 si 29 martie se va stropi cu pesticide in statiunea Mamaia, iar in 30 si 31 martie vor fi tratate plantele din cartierul Tomis Nord.

Ce presupun tratamentele fitosanitare

Reprezentantii Primariei Constanta au explicat ca tratamentele fitosanitare se realizeaza prin actiuni de dispersare a pesticidelor pentru combaterea daunatorilor si bolilor plantelor. Substantele folosite au o eficacitate mare, detin un spectru larg de actiune impotriva daunatorilor, insa au o toxicitate redusa pentru arbori, arbusti, oameni si animale. "Aceste substante sunt cuprinse in Registrul National al Produselor Biocide pentru igiena publica si sunt avizate de Ministerul Sanatatii", se arata intr-un comunicat al Primariei Constanta, care a precizat ca actiunile de tratare a plantelor se vor desfasura etapizat, in toata perioada sezonului estival 2017.

"Atentionam persoanele juridice si fizice din municipiu ca au obligatia sa efectueze activitatile de dezinsectie si deratizare a imobilelor, incintelor si gospodariilor pe care le detin, folosind numai substantele aprobate de Ministerul Sanatatii si prestatori autorizati, concomitent cu actiunile Primariei, precum si ori de cate ori este necesar - conform HCLM Constanta nr. 164/2014 art. 3, alin. 3, art. 4 si art. 5 alin. (1)", mai transmit reprezentantii autoritatilor locale.

Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771