Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din comuna Ion Corvin, a depus spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala sapte proiecte, urmand ca alte patru sa fie depuse pentru obtinerea de fonduri europene. Edilul Marcela Radulescu, are in vedere modernizarea infrastructurii, educatia, cultura si mai ales sanatatea cetatenilor din comuna Ion Corvin; toate acestea fiind destinate dezvoltarii comunei.

Cele sapte proiecte ce au fost depuse spre finantare au in vedere reabilitarea, dezvoltarea si extinderea infrastructurii. Mai exact, este vorba despre reteaua de iluminat public in comuna Ion Corvin ce va fi extinsa si despre reabilitarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea a 5 kilometri de drum in trei sate ale comunei. In atentia edilului se afla si institutiile de invatamant, din dorinta de a oferi elevilor conditii cat mai bune pentru studiu a elaborat proiecte pentru reabilitarea si modernizarea Scolii Gimnaziale Nr.1 Ion Corvin si a Scolii Gimnaziale Nr.2 Viile. Autoritatile locale au depus si proiecte ce au ca scop modernizarea dispensarului din localitatea Ion Corvin, a sediului primariei si a Caminului Cultural din localitatea Ion Corvin.

In acest timp in care proiectele depuse sunt analizate, edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu a demarat lucrarile de construire a unei sali de sport in localitatea Viile, ce se afla in apropierea Scolii Gimnaziale Nr. 2 Viile. Sala de sport va avea o suprafata de 364 metri patrati, aici se vor desfasura sporturi precum baschet, volei, tenis. Cladirea va beneficia de teren de sport, vestiare si grupuri sanitare pentru baieti si pentru fete. Copii vor efectua orele de educatie fizica si sport atunci cand conditiile meteorologice vor fi nefavorabile dar si diferite activitati educative si socioculturale. Aceasta investitie pentru elevii comunei se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.

Pentru dezvoltarea socioculturala a comunei Ion Corvin, autoritatile locale ale comunei Ion Corvin, doresc introducerea caminului cultural din satul Viile, ce gazduieste activitati culturale si evenimente, intr-un program de reabilitare si extindere. Administratia locala doreste ca grupurile sanitare sa formeze un corp comun cu caminul iar accesul catre acestea sa se faca din interiorul cladirii. Potrivit edilului Marela Radulescu, se vor face investitii menite sa consolideze structura, se vor intreprinde lucrari de reparatii, de inlocuire a pardoselii, zugravirea si reimprospatarea caminului. Dupa aceste lucrari se va trece la achizitionarea dotarilor necesare evenimentelor ce se vor desfasura in aceasta locatie: se va monta si amenaja scena cu sistemul de sonorizare si lumini, mese, scaune.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771