Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Principalele obiective pentru care edilul comunei Gradina, Gabriela Iacovici se zbate in vederea obtinerii finantarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.), sunt menite sa dezvolte si sa modernizeze infrastructura comunei si sa urce traiul locuitorilor la un nivel mai ridicat.

Deoarece reprezinta o necesitate si o urgenta, administratia locala din comuna Gradina doreste extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa din localitatea Cheia dar si infiintarea sistemului de canalizare si construirea unei statii de epurare in acest sat al comunei. In vederea obtinerii de fonduri, edilul Gabriela Iacobici a depus proiectul ce are in vedere aceasta investitie la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe P.N.D.L. Primarul comunei Gradina, a depus tot prin intermediul acestui program un alt proiect ce are in vedere prima infiintare a retelei de canalizare in localitatea Gradina.

Conducerea Primariei Gradina are in lista de prioritati proiecte, care prin implementare au ca scop dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Unul dintre proiectele initiate are ca scop demararea lucrarilor de asfaltare a drumului DC80 Cheia-Casian. Primarul Gabriela Iacobici a declarat ca drumul va fi asfaltat pe o suprafata de 5,4 km. Se vor asfalta si 10 kilometri de drum in localitatile Cheia si Gradina, drumurile principale fiind prioritare.

In tot acest timp, proiectul de construire a casei mortuare amplasata in incinta cimitirului, vis-a-vis de biserica ortodoxa cu hramul Sfanta Paraschiva din localitatea Gradina se apropie de finalizare. Cladirea cuprinde o camera unde vor fi depuse persoanele raposate, sala de praznic, bucatarie si grupuri sanitare si are o suprafata de 180 de metri patrati. Autoritatile locale din comuna Gradina au demarat, un proiect asemanator si pentru satul Cheia. Casa mortuara va fi amplasata in incinta cimitirului din aceasta localitate. Deoarece normele europene o impun, casele mortuare reprezinta o necesitate dar si o facilitate pentru locuitorii comunei, de care pot beneficia toti membri comunei.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771