Alesii locali din Cobadin au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2017

Martie 2017, Radu Petric

Administratie locala

La inceputul acestei sapamani alesii locali din comuna Cobadin s-au intrunit in sedinta ordinara a lunii martie pentru a dezbate si aproba proiectele initiate de edilul Cornel Cocos, proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei.

"Luni, 13 martie am primit repartitia sumelor trimestriale de la Trezoreria Constanta si pe data de 20 luna aceasta, Consiliul Local din comuna Cobadin a fost convocat in sedinta pentru adoptarea bugetului pe anul 2017", a declarat viceprimarul comunei Cobadin, Dinescu Ion.

Potrivit viceprimarului comunei Cobadin, pe ordinea de zi, tot in cadrul acestei sedinte, s-a hotarat lotizarea terenului din zona fostului T.C.I.F- Trustul de Constructii pentru Imbunatatiri Funciare, pentru amenajarea de ferme agricole. In prezent terenul este in administratia Consiliului Local, iar suprafata acestuia este de aproximativ 10 loturi, fiecare de 1000-1500 metri patrati. Tot in aceasta sedinta s-au luat masuri in privinta taxei de salubritate ce se va majora ca urmare a aplicarii la nivel national a cresterii acestei taxe la 80 de lei/tona de gunoi menajer colectat neselectiv. Conform viceprimarului Ion Dinescu, procentul de majorare al taxei la nivelul comunei Cobadin este de 10% fata de anul 2016.

Amenajare trotuar pietonal in localitatea Cobadin

In alta ordine de idei, autoritatile locale Cobadin au in vedere siguranta locuitorilor comunei si in special a copiilor in calitate de pietoni, iar in data de 11 martie 2017, au demarat lucrarile de turnare a trotuarului pe strada Albinelor, ce trece prin fata liceului Cobadin pentru a evita riscul de accidente rutiere.

Pe o lungime de 1.600 de metri liniari si o latime de 1.400 metri, se amenajeaza trotuarul din fata Liceului Cobadin unde afluenta de public este mare. In cadrul liceului din comuna Cobadin isi desfasoara activitatea clasele I-XII, iar la orele de curs ale institutiei de invatamant participa aproximativ 1.700 de copii. Acesta lucrare creste siguranta elevilor care vin si pleaca din incinta unitatii de invatamant dar si a tuturor pietonilor ce parcurg aceasta distanta.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771