Sedinta de Consiliu Local extraordinara in comuna Oltina

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In data de 13 martie 2017 edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu a convocat Consiliu Local intr-o sedinta extraordinara pentru a primi aprobarea si sprijinul in vederea depunerii a doua proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.).

In cadrul sedintei s-a discutat despre proiectul ce are in vedere construirea a zece podete pentru canalizarea pluviala, in localitatea Oltina. Proiectul prevede construirea de podete si santuri dalate, dar si reamenajarea canalului colector al apelor pluviale. Investitia in valoare de 2.850.000 lei este necesara deoarece pe cele doua strazi principale, strada Portului si strada Lalelelor, atunci cand ploua se formeaza torenti care angreneaza resturile vegetale, pietrisul de pe marginea carosabilului si diverse materiale, provocand astfel inundatii.

Cel de-al doilea proiect prezent pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului Local din comuna Oltina, vizeaza reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila in localitatea Razoarele, ce se intinde pe o lungime de 5,5 kilometri. Se va realiza inlocuirea si reabilitarea instalatiei hidraulice, prin schimbarea conductelelor pe toata lungimea acesteia, montarea instalatiei de dezinfectie a apei, a unei statii de repompare si a hidrantilor de incendiu. Proiectul are o valoare de aproximativ 5.000.000 de lei, iar dupa emiterea hotararii de Consiliu Local se va depune pentru finantare prin P.N.D.L.

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local din luna februarie s-a aprobat noul tarif majorat al taxei de salubrizare. Tot atunci s-a actualizat si proiectul de infiintare a sistemului de canalizare in localitatea Oltina, ce va avea o lungimea de 11.000 de metri liniari. Proiectul in valoare de aproximativ 1.000.000 de euro va fi redepus pentru finantarea prin Programul National de Dezvoltare Rurala (P.N.D.R.), submasura 7.2 .

"Am fost notificati, la inceputul lunii martie, ca s-a aprobat cererea de finantare pentru proiectul "Dotare Camine Culturale din localitatea Oltina si Razoarele". Depus spre finantare prin P.N.D.R., pe submasura 7.6, cu o valoare de 330.000 euro, proiectul are menirea de a dota caminele culturale cu sisteme de sonorizare, lumini, instrumente muzicale, costume populare, scaune in interior, iar la exterior o scena mobila, bancute si generator. Urmeaza sa demaram procedura de achizitie", a declarat edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771