Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In urma verificarii si evaluarii cererii de finantare a proiectului "Dotarea Caminelor Culturale din localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu in scopul conservarii si promovarii culturii traditionale locale", depus in data de 1 iulie 2016 si dupa aprobarea de catre Directorul General AM (Autoritate de Management) PNDR(Programul National de Dezvoltare Rurala) a Raportului de selectie lunar din data de 22.02.2017, proiectul a fost aprobat pentru finantare.

Ca raspuns la licitatia de proiecte Masura 7.6 - 01/16-25.05.2016 Primaria comunei Nicolae Balcescu, a depus cererea de finantare cu titlul "Dotarea Caminelor Culturale din localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu in scopul conservarii si promovarii culturii traditionale locale". In data de 2 martie 2017, Primaria Nicolae Balcescu a primit o notificare de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale privind selectarea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare. In urma obtinerii finantarii s-a aprobat suma de 230.000 de euro pentru implementarea si demararea acestui proiect.

Prin proiectul "Dotarea Caminelor Culturale din localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu in scopul conservarii si promovarii culturii traditionale locale" se vor achizitiona costume populare: 20 de costume zona Dobrogea pentru grupa de copii 6-12 ani, 60 de costume (20 bucati pentru zona Dobrogea, 20 zona Moldova si 20 zona Olteniei) pentru grupa adolescenti 12-18 ani, iar pentru grupa de calusari: 10 costume specifice.

Caminele culturale din localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu se vor dota cu instrumente muzicale: pian, acordeon, chitara electro-acustica, chitara electrica, set de tobe si de suflat: fluier, flaut, nai; dar si stative pentru partituri; sistem complet de sonorizare pentru interior si exterior, instalatie de lumini pentru scena interioara dar si pentru cea exterioara, generator electric, copertina si sistem de prindere pentru scena exterioara si decoruri de fundal. Se va achizitiona si aparatura necesara pentru imortalizarea momentelor deosebite ce se vor desfasura in cadrul caminelor culturale: camera video, aparat foto. Caminele culturale for fi dotate si la exterior pentru a putea sustine evenimente si in aer liber. Se va monta o scena cu sonorizare si lumini si 62 de bancute din lemn pentru exterior.

Proiectul a fost depus prin Programul National de Dezvoltare Rurala, submasura 7.6 "Investitii Asociate cu Protejarea Patrimoniului Cultural".

Articole din editia din data de Martie 2017

 • De la Constanta spre Paris, Londra si Roma. Programul zborurilor din aceasta vara

  Administratie locala
 • Reabilitare strazi laterale pe raza localitatii Ciobanu

  Administratie locala
 • Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ziua Femeii sarbatorita in avans in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771