Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Deoarece ne indreptam tot mai mult catre o gandire cat mai ecologica, iar iluminatul exterior este unul dintre marii consumatori de energie electrica, edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi sustinut de Consiliul Local, a considerat ca un proiect de reabilitare a retelei de iluminat public, este o solutie optima pentru comuna pe care o administreaza, unde fiecare banut este chibzuit.

"Am depus prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.), primind aprobarea si sprijinul Consiliului Local, proiectul de reabilitare a retelei de iluminat public in cele sase localitati ce compun comuna Crucea. Acest proiect, consta in schimbarea conductorilor precum si a lampilor pe toti cei aproximativ 1000 de stalpi ai sistemului de iluminat public. Dincolo de faptul ca economisim bani la bugetul local, lampile cu led ofera aceeasi cantitate de lumina, cu o calitate net superioara, contribuind astfel la siguranta cetatenilor prin focalizarea fasciculului luminos direct pe strada, eficient si pe timp de ceata", a declarat edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Toate lampile existente se vor inlocui cu unele economice. In locul vechilor lampi se vor monta lampi noi pe led, astfel incat conform legii pe drumul national se vor monta lampi de 50W, iar pe cele laterale de 30W.

Prin reabilitare si eficientizare se va crea un sistem modern cu eficienta ridicata, ce asigura un consum redus de energie electrica si cheltuieli reduse de intretinere. Acest proiect pe langa economia la bugetul local, va imbunatati semnificativ siguranta drumului pe care sunt instalate, datorita luminozitatii foarte mari. De asemenea se va face si extinderea sistemultui de iluminat public in cartierul "Santier", din localitatea Stupina, cu aproximativ 1,5 kilometri.

Tot la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin P.N.D.L. ca urmare a aprobarii si sustinerii primite de la Consiliul Local, a fost depus si proiectul "Asfaltare drumuri comunale DC70, DC71, DC72", ce leaga drumul national DN2A, de localitatile Crisan si Siriu. Proiectul pentru asfaltare este tehnic realizat, iar in urma implementarii acestuia se vor asfalta aproximativ 8 kilometri de drum si se vor reface si cele doua podetele de pe aceste drumuri.

Proiectele depuse cu mare incredere si multa munca, sunt proiecte pe care primarul Gheorghe Frigioi le urmareste si doreste sa le implementeze pentru ca scopul este acela de a oferi comunei Crucea dezvoltare si inovatie, dar si cresterea standardului de viata al locuitorilor acesteia.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • De la Constanta spre Paris, Londra si Roma. Programul zborurilor din aceasta vara

  Administratie locala
 • Reabilitare strazi laterale pe raza localitatii Ciobanu

  Administratie locala
 • Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ziua Femeii sarbatorita in avans in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771