Licitatia pentru Sala Polivalenta din Constanta ar putea fi reluata

8 Martie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Cei care asteapta demult o Sala Polivalenta la Constanta au de ce sa se bucure. Licitatia pentru desemnarea unui constructor pentru acest obiectiv poate fi reluata, dupa ce, timp de o luna, a fost suspendata. Asta inseamna ca exista mari sanse ca lucrarile sa inceapa anul acesta si sa fie finalizate pana in 2019. Sala Polivalenta va avea 5.000 de locuri si va fi omologata pentru multiple discipline sportive, dar va putea gazdui si spectacole si concerte.

Vesti bune pentru cei care asteapta demult constructia unei Sali Polivalente la Constanta! Licitatia pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de ridicarea acestui obiectiv poate fi reluata. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, in 2 martie, respingerea plangerii depuse de UTI Grup SA, una dintre companiile ce au participat la procedura. Daca decizia CNSC nu va fi contestata in 10 zile de la comunicare, licitatia pentru desemnarea constructorului Salii Polivalente ar putea fi reluata.

Amintim ca, in 6 februarie, procedura lansata in noiembrie 2016 a fost suspendata, la solicitarea UTI Grup SA, care a cerut acest lucru dupa ce a facut contestatie. Plangerea a fost respinsa, insa, de CNSC, asa ca licitatia poate fi reluata. "In temeiul dispozitiilor 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, Consiliul respinge ca nefondata contestatia formulata de UTI GRUP SA, in contradictoriu cu COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII, in calitate de autoritate contractanta. Prezenta decizie este obligatorie pentru parti, in conformitate cu dispozitiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016. Impotriva ei se poate formula plangere, in termen de 10 zile de la comunicare, in temeiul art. 29 alin. (1) din Legea nr. 101/2016", se arata in decizia CNSC.

Cum va arata Sala Polivalenta

Amintim ca, potrivit proiectului, Sala Polivalenta va fi amplasata in zona Badea Cartan, va avea 5.000 de locuri si va fi omologata pentru multiple discipline sportive individuale si de echipa.

In viitoarea Sala Polivalenta a Constantei vor putea fi organizate spectacole si concerte. Cladirea va avea demisol, parter si un etaj, suprafata totala fiind de 60.185 mp, iar cea construita, de 7.400 mp. In apropierea constructiei, municipalitatea va amenaja spatii verzi pe 8.700 mp si locuri de parcare pentru 620 de autoturisme si noua autocare.

Prin construirea acestei sali de sport polivalente, Constanta va putea gazdui competitii internationale importante de handbal, volei sau baschet.

Potrivit anuntului de lansare a licitatiei din noiembrie 2016, durata contractului va fi de sapte ani si trei luni, insa lucrarile propriu-zise trebuie sa dureze maximum doi ani. Trei luni sunt dedicate fazei de proiectare (studii de teren, studii aerodinamice si altele), iar timp de cinci ani, compania care se va ocupa de constructie trebuie sa asigure garantia lucrarilor.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 62 de milioane de lei. Din aceasta suma, circa 59,5 milioane de lei sunt alocati pentru investitia de baza, in timp ce aproximativ 470.000 de lei sunt destinati organizarii de santier, iar 1,8 milioane de lei - pentru proiectare si asistenta tehnica, ceea ce implica studii de teren si de amplasament, precum si avizele si autorizatiile necesare. De asemenea, 150.000 de lei sunt destinati cheltuielilor pentru utilitatile necesare obiectivului.

Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de 8 Martie 2017

 • Licitatia pentru Sala Polivalenta din Constanta ar putea fi reluata

  Administratie locala
 • Sezonul estival va fi deschis mai devreme pe LITORAL si in Delta Dunarii

  Administratie locala
 • Minihotelul din orasul Negru Voda reabilitat in proportie de 80%

  Administratie locala
 • In atentia locuitorilor din Navodari. Se depun cererile pentru tichetele sociale acordate de Paste

  Administratie locala
 • Infrastructura si acces la utilitati pentru cetatenii comunei Independenta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771