Orasul Ovidiu s-a infratit cu localitatea italiana Sulmona

Martie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul orasului Ovidiu, George Scupra, a fost, luni, gazda delegatiei din orasul Sulmona, localitate in care s-a nascut poetul latin Ovidius. Oaspetii au fost insotiti de primarul Annamaria Casini, sefa administratiei italiene, fiind la primul mandat de conducere.


Vizita a fost prilejuita de implinirea, in acest an, a 2.000 de ani de la moartea poetului latin Ovidius, nascut la Sulmona si exilat la malul Marii Negre. Mai mult, cu aceasta ocazie a avut loc si ceremonia de infratire a oraselor Ovidiu cu Sulmona.

In acest context, edilul George Scupra a explicat ca parteneriatul dintre cele doua primarii are ca obiective principale realizarea de actiuni si evenimente comune privind viata si opera literara a poetului Ovidius Publius Naso, dar si dezvoltarea schimburilor educative, culturale si sportive intre cele doua orase prin proiecte avand diferite surse de finantare cum ar fi fonduri guvernamentale, fonduri structurale si alte tipuri de finantari. De asemenea, se are in vedere cresterea prestigiului cultural local, national si international al orasului Ovidiu, singura localitate din Europa care poarta numele poetului latin. In plus, intalrirea constiintei locale, nationale si internationale prin identificarea elementelor comune existente in cultura si istoria celor doua orase, Ovidiu si Sulmona, este un alt obiectiv vizat de cele doua administratii.

Tot pe baza acestei infratiri se va promova istoria, cultura si traditiile dobrogene. Alte domenii de interes bilateral mai au in vedere formarea profesionala, prevenirea delicventei juvenile, politici sociale si de voluntariat fata de tineri, integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati, protectia mediului inconjurator, utilizarea de noi tehnologii, promovarea de activitati agricole si comerciale, promovarea organizatiilor nonguvernamentale prin parteneriate comune.

Pe de alta parte, edilul George Scupra a explicat ca, de peste 50 de ani, orasul Suloma este infratit si cu municipiul Constanta, motiv pentru care delegatia italiana a avut, zilele trecute, si o intalnire cu primarul Decebal Fagadau si alti reprezentanti ai administratiei locale.

Sosita de sambata in judetul Constanta, delegatiei italiene i-au fost prezentate cultura si istoria orasului Ovidiu, precum si a Dobrogei. Initial, se intentiona o deplasare pe Insula Ovidiu dar, avand in vedere ca nu este sezon estival, aceasta a fost admirata de la distanta de pe malul lacului, vizitarea ei urmand sa aiba loc la vara, atunci cand delegatia din Italia va reveni in orasul Ovidiu. Ulterior, au fost efectuate vizite la Monumentul de la Adamclisi, Manastirea Sfantului Apostol Andrei precum si la Universitatea "Ovidius" Constanta.

Totodata, luni, a avut loc semnarea documentului oficial de infratire a celor doua orase.

"Aceasta infratire apare ca un gest firesc pentru ca avem multe lucruri in comun. Poetul Ovidius s-a nascut la Sulmona si a trait in exil pe aceste meleaguri, in Romania", a declarat primarul orasului Ovidiu, George Scupra.

Mai mult, printre altele, in cadrul ceremoniei, edilul a vorbit si despre Castrul Roman, un obiectiv deosebit de important pentru istorie, dar si despre intentiile sale de a dezvolta orasul Ovidiu unde se vor construi mai multe cartiere pentru tineri.

Si primarul din Sulmona, Annamaria Casini, s-a aratat foarte incantata de infratirea celor doua localitati si a spus ca a ramas placut surprinsa de ceea ce a vizitat pe parcursul deplasarii.

"Aceste zile au fost foarte importante si au lasat un semn puternic. Destinul a facut sa ne aduca aici, sa ne intalnim si sa proiectam un nou drum impreuna. Sulmona este patria lui Ovidius, dar Ovidiu este pamantul care l-a primit pe poet", a spus Annamaria Casini.

La finalul evenimentului, ea a semnat in cartea de onoare a orasului Ovidiu iar cei doi sefi de administratii si-au facut cadouri simbolice reciproc.

In alta ordine de idei, delegatia italiana a adresat o invitatie adminsitratiei din Ovidiu de a vizita, la inceputul lunii aprilie, orasul Sulmona, atunci cand se va desfasura un important festival legat de numele poetului Ovidiu, festival care se desfasoara de 20 de ani.

Sursa: www.cugetliber.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2017

 • Licitatia pentru Sala Polivalenta din Constanta ar putea fi reluata

  Administratie locala
 • Sezonul estival va fi deschis mai devreme pe LITORAL si in Delta Dunarii

  Administratie locala
 • Minihotelul din orasul Negru Voda reabilitat in proportie de 80%

  Administratie locala
 • In atentia locuitorilor din Navodari. Se depun cererile pentru tichetele sociale acordate de Paste

  Administratie locala
 • Infrastructura si acces la utilitati pentru cetatenii comunei Independenta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771