Raport al primarului Iulian Soceanu privind starea economica, sociala si de mediu a orasului Techirghiol pentru anul 2016

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Anul 2016 a fost un an al eforturilor comune, depuse de Primaria orasului Techirghiol si Consiliul Local in vederea asigurarii unei administratii publice eficiente si transparente. Un obiectiv major a fost in aceasta perioada respectarea legalitatii, transparentei si a interesului cetatenilor.


In conformitate cu prevederile art. 63, alin.(3), lit.(a) din legea 215/2001 privind administratia publica locala, edilul orasului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, ne-a facut cunoscut "Raport al primarului privind starea economica, sociala si de mediu a orasului Techirghiol pentru anul 2016, activitatea administratiei publice locale pe anul 2016 precum si obiectivele propuse pentru 2017". Dintre acestea enumeram: excedentul inregistrat la sfarsitul anului 2016 este in cuantum de 3.763.348,72 lei, gradul de colectare a aveniturilor din taxele si impozitele locale pe anul 2016 este de 63%; derularea proiectului "O sansa la educatie. O sansa la o viata mai buna", proiect realizat in parteneriat cu Liceul Teoretic "Emil Racovita" Techirghiol, Parohia "Sfantul Ilie" si Fundatia Breath Romania, prin care un numar de 56 de copii cu risc de abandon scolar, primesc in perioada scolara, o masa calda la pranz. Anul trecut s-au acordat un numar de 1100 de pachete/tichete sociale persoanelor defavorizate, cat si un numar de 800 de pachete pentru copii cu ocazia sarbatorilor pascale si de Craciun; implementarea pe raza UAT a sistemului de monitorizare video.

In raportul de prezentare a activitatii administratiei locale, ca investitii realizate in anul 2016 amintim: executia lucrarilor de modernizare, reabilitare si extindere a aleilor pietonale si carosabile, a parcurilor, a retelei de iluminat public ornamental, a spatiilor verzi. De asemenea au fost executate lucrari de intretinere a drumurilor prin repararea si completarea cu aport de piatra-macadam a suprafetei carosabile pe strazile din orasul Techirghiol; modernizare strada Anton Pann.

Tot in anul 2016 s-au realizat investitii privind repararea si modernizarea imprejmuirii Liceului Teoretic "Emil Racovita" Techirghiol. S-a finalizat executia obiectivului de investitii: "Modernizare strazi in orasul Techirghiol" - 21 strazi dar si proiectul "Arta Gradinaritului Transfrontalier la Marea Neagra". In anul 2016, Unitatea Administrativ-Teritoriala a orasului Techirghiol a pregatit si a depus pentru a obtine finantare, proiectul cu titlul "Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear si a activitatilor recreative in statiunea balneara Techirghiol, judetul Constanta".

In cadrul raportului edilul orasului Techirghiol a enuntat si obiectivele propuse pentru anul 2017. In acest nou an, autoritatile locale si-au propus impietruirea unor strazi din oras, reabilitarea iluminatului public prin inlocuirea corpurilor de iluminat. Prin proiectul "Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear si a activitatilor recreative in statiunea balneara Techirghiol, judetul Constanta", 15 strazi vor fi supuse reabilitarii si modernizarii, iar pentru 13 dintre acestea se vor moderniza structura rutiera si trotuarele existente.

Edilul Iulian Constantin Soceanu, are in agenda de lucru pentru acest an proiectul de reabilitare si extindere a sediului primariei orasului Techirghiol, realizarea documentatiei tehnico-economica si depunerea proiectului pentru finantare europeana "Reabilitarea Teatrului de vara "Jean Constantin" din orasul Techirghiol, reinnoire parc auto - cumparare in leasing a unei masini de gunoi, lucrari de reabilitare si modernizare retea de iluminat public ornamental.

Autoritatile locale din orasul Techirghiol vor continua lucrarile la ansamblurile de blocuri sociale de pe strada Alexandru Ioan Cuza, si vor realiza lucrari de extindere a retelei electrice dar si studiul de fezabilitate pentru: aductiune conducta de gaze naturale, parcare Bai Reci Techirghiol, extindere Liceu Teoretic "Emil Racovita" Techirghiol, extinderea retelelor de utilitati. Primarul orasului Techirghiol isi mai doreste ca in acest an sa infiinteze "Clubul Pensionarilor" si sa continue proiectul "O sansa la educatie. O sansa la o viata mai buna".

"Ca primar al tuturor techirghiolenilor, doresc inca o data sa declar disponibilitatea institutiei pe care o reprezint de a fi un partener viabil si serios de dialog cu locuitorii in slujba carora se desfasoara intreaga noastra activitate, pentru ca numai printr-un act administrativ transparent putem crea impreuna un viitor durabil", a declarat edilul orasului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, in incheierea raportului

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Licitatia pentru Sala Polivalenta din Constanta ar putea fi reluata

  Administratie locala
 • Sezonul estival va fi deschis mai devreme pe LITORAL si in Delta Dunarii

  Administratie locala
 • Minihotelul din orasul Negru Voda reabilitat in proportie de 80%

  Administratie locala
 • In atentia locuitorilor din Navodari. Se depun cererile pentru tichetele sociale acordate de Paste

  Administratie locala
 • Infrastructura si acces la utilitati pentru cetatenii comunei Independenta

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771