Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

21 Februarie 2017, Radu Petric

Actualitate

Cele doua aeroporturi din Bucuresti au fost clasate de catre Airports Council International Europe in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in anul 2016, potrivit unui comunicat emis luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

La categoria aeroporturilor cu 5 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB), care a avut o crestere de 18,3% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, dupa aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) si Faro (Portugalia), fiind urmat de aeroportul din Porto.

Potrivit datelor transmise de CNAB, Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu a ocupat al treilea loc european, la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este: Oradea, Iasi, Bucuresti Baneasa (cu o crestere de 121,8% a traficului aerian), Bruges si Harkov (Ucraina).

CNAB a inregistrat in anul 2016, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei, un numar record de 10,99 milioane de pasageri si 120.700 de miscari de aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe AIHCB s-au inregistrat 10,98 milioane de pasageri si 108.200 de miscari de aeronave.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale CNAB depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, de 5,1%. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european, care a ajuns anul trecut la 3,2%. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 21 Februarie 2017

 • Teodor Melescanu: Guvernul are obligatia sa gaseasca solutii pentru penitenciare, gradul de ocupare este de 200%

  Actualitate
 • Premierul Grindeanu: Ministerul Sanatatii a fost notificat de un an pe lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura

  Actualitate
 • Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

  Actualitate
 • Scoala Gimnaziala "George Enescu" din Navodari. Zilele portilor deschise pentru parinti si prescolari

  Actualitate
 • Delfinariul Constanta are 3 spectacole programate astazi. Intrarea este de doar 3 lei pentru cei mici

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771