Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin la inceputul anului 2017

Februarie 2017, Adrian Nicarel

Administratie localaLa inceput de an, in luna ianuarie, administratia locala din comuna Ion Corvin a depus mai multe proiecte la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, proiecte ce au ca scop dezvoltarea si modernizarea comunei.

Unul dintre acestea are in vedere reabilitarea si extinderea iluminatului public din intreaga comuna. Conducerea Primariei doreste inlocuirea vechilor lampi cu unele noi pe baza de leduri, aceste fiind mult mai economice. Investitia va avea ca si rezultat micsorarea consumului de curent electric si implicit a costului acestuia. Noile lampi pe baza de leduri vor asigura un iluminat de calitate cu o lumina puternica oferind astfel siguranta participantilor la trafic dar si cetatenilor din comuna Ion Corvin.

Un alt proiect depus tot in luna ianuarie, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Admnistratiei Publice, priveste reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea a 5 kilometri de drum in trei sate ale comunei: Ion Corvin, Viile si Cringu, pentru inceput; urmand ca mai apoi sa se depuna un astfel de proiect si pentru celelalte doua sate ale comunei Ion Corvin: Raristea si Brebeni.

"Am ales strazile care sunt pietruite si pregatite pentru asfaltare iar proiectul cuprinde si construirea rigolelor si a puntilor pietonale acolo unde este nevoie", a declarat edilul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu.

Dintre proiectele depuse, conducerea Primariei a mai enumerat si proiectul ce prevede reabilitarea dispensarului din comuna. Dispensarul din localitatea Ion Corvin, a fost reabilitat tot de actualul primar, Marcela Radulescu, in anul 2004. Potrivit autoritatilor locale se doreste reinnoirea cabinetului medical, a salii de asteptare, a salii de tratament si a grupului sanitar. Tot in incinta dispensarului functioneaza si farmacia. Edilul comunei Ion Corvin ne-a marturisit ca aici a functionat si un cabinet stomatologic dotat cu toata aparatura si mobilierul necesar.

Autoritatile locale au declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei, ca la inceputul anului 2017, sapte proiecte au fost depuse spre finantare, urmand ca alte patru sa fie depuse pentru obtinerea de fonduri europene in vederea dezvoltarii comunei. Edilul comunei, Marcela Radulescu ne-a dezvaluit faptul ca unul dintre viitoarele proiecte ce vor fi depuse vizeaza construirea unui azil de batrani in comuna Ion Corvin.

Articole din editia din data de Februarie 2017

 • Teodor Melescanu: Guvernul are obligatia sa gaseasca solutii pentru penitenciare, gradul de ocupare este de 200%

  Administratie locala
 • Premierul Grindeanu: Ministerul Sanatatii a fost notificat de un an pe lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura

  Administratie locala
 • Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

  Administratie locala
 • Scoala Gimnaziala "George Enescu" din Navodari. Zilele portilor deschise pentru parinti si prescolari

  Administratie locala
 • Delfinariul Constanta are 3 spectacole programate astazi. Intrarea este de doar 3 lei pentru cei mici

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771