Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

15 Februarie 2017, Radu Petric

EducatieSenatul Universitatii Ovidius Constanta (UOC) s-a intrunit recent pentru a stabili calendarul admiterii in anul universitar 2017-2018, precum si cuantumul taxelor pe care viitorii invatacei vor trebui sa le achite.

Pentru sesiunea iulie, inscrierile la toate domeniile de studii si sustinerea probelor vor avea loc in perioada 10 iulie-5 august, iar pentru sesiunea septembrie, intre 4-15 septembrie, 15 fiind ultima zi pentru inmatriculari.

La studiile de masterat, in sesiunea iulie, inscrierile sunt programate intre 10 si 27 iulie, iar pentru sesiunea de toamna, intre 4-15 septembrie.

Desigur, viitorii studenti ai universitatii vor trebui nu doar sa sustina un examen sau un concurs de dosare pentru inscriere, ci vor plati si mai multe taxe. Senatul UOC a stabilit, cu unanimitate de voturi, ca taxa de inscriere sa fie 100 lei, cu exceptia celei pentru Facultatea de Arte, care o valoare dubla. Odata admisi, studentii vor plati si o taxa de inmatriculare, tot de 100 lei. Studentii straini trebuie sa achite si o taxa de evaluare a eligibilitatii dosarului, in valoare de 100 euro. Tot pentru strainii care vor sa urmeze programul de Medicina in limba engleza, taxa de inscriere la concurs are o valoare de 100 euro, iar taxa pentru sustinerea testului de limba engleza, 150 euro. In afara de acestea, aceiasi studenti straini trebuie sa mai achite 100 euro pentru testul de competenta lingvistica.

Dupa ce sunt admisi, studentii care nu prind un loc fara taxa trebuie sa-si achite studiile. Cele mai scumpe programe de studii la UOC sunt la facultatile de Medicina si Medicina Dentara, iar cele mai ieftine, la Teologie.

Astfel, daca doriti sa studiati Medicina Dentara, in primii cinci ani de studiu trebuie sa achitati o taxa anuala de 7.000 lei, iar in anul VI, 5.500 lei. Pentru studentii straini, primii cinci ani se taxeaza cu 5.000 euro, iar ultimul cu 4.200. La tehica dentara, taxele sunt ceva mai mici 4.500 lei pentru fiecare dintre cei trei ani de studiu.

Mai costisitoare sunt si studiile la Medicina: 7.000 lei pentru fiecare dintre cei sase ani, pentru studentii romani sau 5.000 euro pentru cei straini. La Asistenta medicala generala, taxa este de 3.500 lei/an, pentru toti cei patru ani de studiu, iar la Balneofizioterapie 4.000 lei/an.

Si la Farmacie vorbim tot despre taxe de 7.000 lei/an, iar la Asistenta farmacie, 3.500 lei/an.

Mult mai mici sunt taxele la Stiinte Economice - 2.800 lei/an, Administrarea Afacerilor 3.200 lei/an, Istorie si Stiinte Politice 3.000 lei/an, Litere - intre 3.000 si 3.200 lei/an, Matematica 2.900 lei/an, ori la facultatea de Stiinte ale Naturii, intre 3.250 si 3.500 lei/an.

La Teologie diferente sunt semnificative, intre diferitele programe de studii. Daca la Teologie ortodoxa si pastorala, taxele de scolarizare sunt de 2.600 lei/an, la Muzica religioasa ajung la 5.000 lei/an.

Sursa: www.observator.ro

Articole din editia din data de 15 Februarie 2017

 • Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

  Educatie
 • Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

  Educatie
 • Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

  Educatie
 • Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

  Educatie
 • Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771