Primaria Negru Voda continua la inceput de 2017, proiectele selectate pentru finantare anul trecut

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala a orasului Negru Voda, se ocupa in mod principal la inceputul acestui an de proiectele ce au fost selectate pentru finantare dorind dezvoltarea, modernizarea si revitalizarea mediului urban, a infrastructurii rutiere, dar si dezvoltarea culturala.

Administratia locala lucreaza pentru intocmirea documentatiei necesare pentru implementarea proiectului "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru Voda General Tohevo" a carei cerere de finantare a fost selectata in luna noiembrie a anului 2016. Autoritatea locala a primit vizita inspectiei numita de Biroul Regional pentru Cooperarea Transfrontaliera Calarasi, care a verificat listele de inventar, a identificat strazile cuprinse in proiectul din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020". Amintim ca strazile pe care se vor realiza lucrarile de asfaltare sunt: str. Cerealelor, Aleea acces Soseaua Constantei, str. Crinului, str. Depozitelor, Alee acces str. Depozitelor 1, Alee acces str. Depozitelor 2, str. Fundaturii, str. Garii, Alee acces str. Garii, Alee acces soseaua Mangaliei, str. Merilor, str. Morii, Alee acces str. Morii, str Nordului, str. Pietii, Aleea Viilor, str. Principala, Drumul Comunal 14, str Platformei, str. Aleea Platformei, str alee acces str. Garii, str. Prunilor, str. Sanatatii 1, str. Sanatatii 2, str. Scurta, str. Teilor, str. Scolii, str. Triunghiului, str. Vaii, str. Viilor.

Edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu, ne-a marturisit ca aceleasi proceduri au fost efectuate si in localitatea General Tohevo din Bulgaria, iar in perioada urmatoare autoritatile locale din cele doua localitati implicate in proiect, vor fi notificate pentru a semna contractul de finantare si mai apoi vor demara lucrarile de asfaltare.

Tot anul trecut a fost selectata si cererea de finantare pentru proiectul "Amenajare Spatii Verzi in Orasul Negru Voda". Investitia vizeaza amenajarea a doua parcuri in orasul Negru Voda, unul pe strada Cerchezului si unul pe strada Silozului. Proiectul depus in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 pe axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, a fost rectificat anul trecut si apoi a fost inaintat catre Agentia pentru Dezvoltarea Regionala Sud-Est (ADRSE) spre analiza.

In cel mai scurt timp va fi semnat contractul de finantare si vor fi demarate procedurile necesare pentru inceperea lucrarilor. Parcurile vor fi amplasate pe suprafata a patru loturi de teren ce insumeaza 15.441,26 mp. Investitia are o valoare de 650.000 de euro.

Articole din editia din data de Februarie 2017

 • Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

  Administratie locala
 • Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

  Administratie locala
 • Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

  Administratie locala
 • Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

  Administratie locala
 • Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771