Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Una dintre prioritatile edilului comunei Comana, este reprezentata de reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna. In acest sens, conducerea Primariei Comana a demarat lucrari de plombare si pietruire a strazilor din comuna.

In localitatea Comana s-au finalizat lucrarile de pietruire a strazii ce porneste de la primarie si se continua, trecand pe langa Scoala Gimnaziala nr. 1 Comana. Conducerea autoritatii locale Comana a privit reabilitarea si pietruirea acestei strazi ca o prioritate deoarece pe aceasta strada se afla locul din care copiii, elevi ai scolii, pornesc spre case condusi cu microbuzele asigurate de Primarie. La scoala din localitatea Comana invata si copii din satele componente ale comunei: Pelinu si Tataru.
Tot in ceea ce priveste infrastructura rutiera: "Am finalizat plombarea drumului dintre localitatile Comana si Tataru cu asfalt. Pana la sfarsitul anului vom pietrui in Tataru, 800 metri liniari de drum", a declarat pentru publicatia "Graiul Dobrogei", primarul comunei Comana, Ion Schiopu.
Investitiile au fost realizate cu fonduri de la bugetul local. Potrivit edilului Ion Schiopu, Consiliul Judetean Constanta a oferit administratiei locale din Comana un sprijin in valoare de 50.000 lei pentru investitiile in infrastructura.
Tot pentru modernizarea infrastructurii, edilul a mai declarat faptul ca: "Am realizat completarea retelei de iluminat public stradal cu lampi economice care functioneaza cu leduri. Doresc extinderea acestei retele cu 500 de metri prin montarea de aproximativ 10 stalpi de iluminat. Am purtat discutii cu reprezentantii firmei S.C. ENEL ENERGIE S.A. pentru intocmirea planului necesar pentru executarea lucrarii".
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste infrastructura educationala din comuna Comana, am aflat de la conducerea Primariei, ca pentru afterschool-ul din localitatea Comana, s-a primit de la CJC suma de 25.000 de lei. Sprijinul financiar va fi folosit in vederea racordarii acestuia la reteaua de distributie a energiei electrice.
"Afterschool-ul este finalizat, are toate dotarile necesare, s-au obtinut avizele, iar pana la 1 decembrie, aceasta unitate va fi racordata la reteaua de distributie a energiei electrice. Urmeaza sa analizam organigrama pentru angajarea persoanelor specializate. Centrul va avea nevoie de consilier psihologic, cadre didactice, etc", a mai declarat edilul comunei Comana, Ion Schiopu.

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Administratie locala
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771