Casa mortuara din localitatea Dumbraveni a fost data in folosinta

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Casa mortuara din localitatea Dumbraveni a fost finalizata si s-a realizat si receptia lucrarii pentru ca aceasta sa poata fi folosita. Cetatenii beneficiaza deja de acest loc pentru praznuirea persoanelor apropiate, trecute in nefiinta.

Proiectul privind construirea unei case mortuare in Dumbraveni, prima din zona, a fost un proiect, de mult timp in planurile administratiei locale, dar care a intampinat numeroase piedici. Lucrarile de construire a acesteia au fost demarate in luna octombrie, anul 2014, de catre fostul primar al comunei Dumbraveni, Gheorghe Cenusa.
Capela mortuara se afla in vecinatatea bisericii din localitatea Dumbraveni, ce poarta hramul "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" si a carui preot paroh este parintele Dumitru Gabriel.
In prezent, casa mortuara din localitatea Dumbraveni are toate dotarile necesare pentru oficierea slujbei de inmormantare si praznuirea persoanelor raposate. Capela cuprinde sala in care se tine persoana raposata, sala de comemorare respectiv sala de mese, bucataria si grupurile sanitare. Bucataria beneficiaza de aparatura necesara pentru pregatirea diferitelor feluri de mancare, dar si de vesela pentru servirea acestora.
In alta ordine de idei, edilul Stelian Clinciu ne-a informat ca lucrarea de reabilitare a acoperisului blocului ce se afla vis-a-vis de sediul Primariei, demarata luna trecuta, a fost finalizata. Acest bloc a fost construit in anul 1989, iar acoperisul a fost deteriorat din cauza infiltratiilor provocate de precipitatii. Pentru reabilitare acestuia, prima data de la constructie, s-a refacut sarpanta din lemn, iar vechea tigla a fost inlocuita cu tabla tip tigla. Prin aceasta investitie aspectul blocului s-a infrumusetat, acesta fiind acum in ton cu gradinita si primaria in vecinatatea carora se situeaza. Totodata prin aceasta investitie se realizeaza protejarea cladirii si a locuitorilor ce au domiciliile in acest bloc, deoarece nu se vor mai produce infiltratii in urma precipitatiilor. In acest bloc, la parter se afla sediile institutiilor care deservesc comuna Dumbraveni: sectia de politie, oficiul postal, dispensarul si farmacia.


Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Administratie locala
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771