Modernizarea oborului din satul General Scarisoreanu

Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Seful gospodar al Primariei Amzacea, Constantin Radu, ne-a marturisit ca are in vedere o strategie de imbunatatire si modernizare a spatiului care gazduieste oborul din satul General Scarisoreanu.

Cel mai mare targ din judetul Constanta, se regaseste in satul General Scarisoreanu, comuna Amzacea. Atat cetatenii localitatilor invecinate, constantenii dar si cei din judetele invecinate, vin la oborul deschis sambata, in localitatea General Scarisoreanu, pentru a vinde sau pentru a cumpara, produse naturale romanesti obtinute in gospodariile dobrogene.
Avand in vedere faptul ca la acest obor vin persoane, in numar tot mai mare, pentru a cumpara produse sanatoase: legume, fructe, oua, produse lactate dar si carne provenita de la animalele crescute in ograda gospodarilor, cat si animale si pasari vii, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu, are in plan modernizarea acestui spatiu. Pentru a tine carnea dar si produsele care necesita temperaturi scazute de pastrare, autoritatile locale doresc construirea unei camere de frig. Conducerea Primariei are in vedere dotarea oborului cu tarabe pentru ca producatorii autohtoni, respectiv comerciantii, sa poata prezenta produsele, obtinute prin munca in gospodariile proprii, destinate vanzarii. De asemenea, seful autoritatii locale doreste amenajarea unui loc special, prin turnarea unui strat de asfalt, pentru carute. In plus, conducerea Primariei Amzacea are in vedere construirea unui acoperis pentru obor, mai ales pentru a feri produsele puse la vanzare, de soare sau de ploi si ninsore, dar si pentru a-i proteja de precipitatii pe cei ce vand sau cumpara produse.
In alta ordine de idei, primarul Constantin Radu a declarat ca vor demara lucrarile de igienizare a sediului administratiei locale Amzacea, in interior. Lucrarea se va realiza cu fonduri de la bugetul local.
"Dorim sa incepem lucrarile de zugravire a cladirii in care functioneaza Primaria, deoarece de opt ani de zile nu s-au mai realizat astfel de lucrari. Se vor efectua reparatii curente dar si lucrari de igienizare a holurilor si a grupurilor sanitare. Am hotarat sa realizam acesta investitie pentru ca functionarii publici ce lucreaza in Primaria Amzacea sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu mai curat", a precizat edilul.
In ceea ce priveste situatia gradinitei din localitatea Casicea, edilul Constantin Radu, se ocupa in mod special de aceasta. Potrivit sefului administratiei locale Amzacea nu ramane decat trecerea energiei electrice, la care este in prezent racordata gradinita, de la 2.20V la 3.80V. Pentru a face acest lucru posibil si pentru ca cei mici sa beneficieze de caldura in incinta gradinitei pe toata perioada sezonului rece, edilul poarta discutii cu reprezentantii firmei de distributie a energiei electrice S.C. Enel Distribution S.R.L. pentru ca lucrarea sa se realizeze in cel mai scurt timp.

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Administratie locala
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771