Campania internationala "19 Zile de Activism pentru Prevenirea Abuzului si Violentei Impotriva Copiilor si Tinerilor" la Cumpana

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Social

Primaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate legal prin primarul, Mariana Gaju, a organizat la sfarsitul saptamanii trecute doua actiuni dedicate copiilor si tinerilor din comuna. Este vorba despre "Caravana Sanatatii Alimentatie sanatoasa" si "NU! violentei si abuzului asupra copiilor, DA! respectarii drepturilor acestora".


Administratia locala in colaborare cu Zepter International Romania S.R.L. a organizat activitatea "Caravana Sanatatii Alimentatie sanatoasa". Aceasta activitate se desfasoara in cadrul campaniei internationale "19 Zile de Activism pentru Prevenirea Abuzului si Violentei Impotriva Copiilor si Tinerilor".
Anul acesta tema campaniei este malnutritia in randul copiilor, cu accent in Romania pe obezitate si abordarea unui stil de viata sanatos in randul copiilor si tinerilor. Evenimentul a avut loc la Centrul Multifunctional de Asistenta Socio Medicala situat in comuna Cumpana, strada Soseaua Constantei nr. 117, vineri 18 noiembrie.
NU! violentei si abuzului asupra copiilor, DA! respectarii drepturilor acestora
O alta activitate pe care Primaria si Consiliul Local Cumpana in parteneriat cu F.I.C.E. (Federatia Internationala a Comunitatilor Educative) Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Colegiul National al Asistentilor Sociali - Sucursala Teritoriala Constanta, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Constanta si Tribuna Invatamantului au organizat-o a fost o dezbatere ce a avut ca tema "Nu! violentei si abuzului asupra copiilor, DA! respectarii drepturilor acestora".
Dezbaterea a fost prilejuita de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului serbata in data de 20.11.2016.
Evenimentul a avut loc si de aceasta data la Centrul Multifunctional de Asistenta Socio-Medicala Cumpana. La acest eveniment au fost prezenti domnul profesor Toma Mares - presedintele F.I.C.E. Romania, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, ai Agentiei Nationale Antidrog, ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, cadre didactice, asistenti sociali, psihologi, specialisti din domeniul protectiei copilului.
Tematica abordata in cadrul evenimentului a fost urmatoarea: definirea abuzului si a neglijarii, modalitati si forme de abuz si neglijare, factori favorizanti ai abuzului, categorii de abuz, semne de recunoastere a copilului abuzat, modele de interventie in situatii de abuz, drepturile copiilor conform Conventiei ONU (Organizatia Natiunilor Unite) cu privire la drepturile copilului si Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Sursa foto: Cumpana News

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Social
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Social
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Social
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Social
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771