"Radacini Comune" - Festival International de Dansuri Folclorice in orasul Negru Voda

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Social

Ansambluri folclorice din judetul Constanta dar si din Bulgaria, din Districtul Dobrich, au etalat sambata in cadrul festivalului "Radacini Comune", talente nationale si internationale care pomoveaza vechile traditii: port, cantec si dans, a tarii de care apartin. Alaturi de spectacolul de dans oferit, a fost amplasata, in sala Casei de Cultura si expozitia permanenta de costume populare romanesti si bulgaresti, reprezentative pentru zona transfrontaliera.Primaria si Consiliul Local Negru Voda, in calitate de Lead Partener al proiectului "Radacini Comune" - Festival International de Dansuri Folclorice, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania Bulgaria 2007-2013, au organizat in data de 19 noiembrie, cea de-a III a editie a festivalului.
Primaria Negru Voda a invitat la acest eveniment reprezentat de a III a editie a festivalului "Radacini Comune", iubitorii de folclor si traditii, persoanele care doresc sa cunoasca dansurile, cantecele populare ale Romaniei si ale Bulgariei, sau care pur si simplu doresc sa aiba parte de un moment de bucurie.
La ora 12:20, toate ansamblurile participante s-au reunit in centrul orasului Negru Voda, unde pe fundalurile muzicii populare s-au incins hore, iar apoi insotiti de reprezentantii Politiei Rutiere Locale au parcurs pe jos drumul pana la Casa de Cultura, manifestare unica de pana acum ce i-a incantat pe deplin pe cetatenii participanti, batrani, tineri, copii.
Cei prezenti la evenimentul organizat in cadrul Casei de Cultura din orasul Negru Voda au avut parte la inceputul programului de o parada a costumelor populare. Dupa ce costumele traditionale specifice celor doua tari au fost admirate, a urmat spectacolul propriu-zis oferit de grupurile folclorice romanesti si bulgaresti.
Festivalul a debutat cu intonarea imnului, iar apoi formatia de ansambluri a dat startul spectacolului. Programul a fost oferit de ansamblurile localitatilor partenere: Ansamblul "Sanziene dobrogene" Negru Voda, Ansamblul "Mugurelul" si "Balada" din Topalu, Ansamblul "Kalinka Vulcheva" si "Salva Dobrudjan" Tervel, Ansamblul "Bulgaroaica" din localitatea General Toshevo, Ansamblul "Plai de dor" din Albesti, Ansamblul "Dor dobrogean" din Chirnogeni, Ansamblul "Hora de la Topraisar" din Topraisar, Ansamblul "Romancuta" din Cumpana. Ansambluri dobrogene si ansambluri din Bulgaria, interpreti de muzica populara, tinere talente dar si consacrate, interpreti de muzica usoara de exceptie din Bulgaria, toti acestia au dat suflet acestui eveniment.
In incheierea spectacolului, primarul orasului Negru Voda, le-a inmanat diplome tuturor participantilor si le-a multumit tuturor pentru prezenta, ivitandu-i si anul viitor la cea de-a IV a editie a festivalului "Radacini Comune", cu promisiunea ca acesta va dainui si ca ansamblul de dansuri din orasul Negru Voda va avea costume noi. Edilul Petre Urziceanu, a multumit Consiliului Local, Primariei si tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui deosebit eveniment, pentru implicare si reusita. In incheiere, primarul a profitat de aceasta ocazie si le-a urat tuturor din inima, multa sanatate, un an mai prosper si "La multi ani!".
Reprezentantii Bulgariei prezenti la acest festival au multumit organizatorilor, apreciind faptul ca experienta celor doua editii ale festivalului a facut ca cea de-a treia sa fie una deosebita, exceptionala prin organizare si participare. Acestia au marturisit ca isi doresc sa se vada cu bine si anul viitor, cel putin in aceeasi formula ca anul acesta.
Numarul mare de spectatori si valurile de aplauze din timpul spectacolului dar si de la finalul acestuia, au rasplatit munca si implicarea celor care au participat la acest festival.


Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Social
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Social
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Social
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Social
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771