"Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

16 Noiembrie 2016, Adrian Nicarel

Educatie

In perioada 31 octombrie - 4 noiembrie , Liceul Regele Carol I Ostrov a fost gazda programului "Scoala Altfel". In cadrul acestui program s-a desfasurat un numar de 37 de activitati.


Tipurile de activitati derulate au fost: cultural-stiintifice, ecologice, practic-gospodaresti, moral-religioase, recreative, cultural-artistice, sportive. Elevii au vizitat diferite institutii si au desfasurat si activitati de educatie pentru sanatate.
In cadrul acestui program au fost implicati un numar de 25 de cadre didactice, 136 elevi de la gimnaziu, 161 elevi de liceu, 200 parinti ai elevilor, 6 ingrijitoare, 2 muncitori pentru intretinere.
Programul "Scoala Altfel" a fost posibil datorita partenerilor ce au contribuit la desfasurarea acestuia: Dispensarul comunal Ostrov, Primaria Comunei Ostrov, S.C. Domeniile Ostrov S.R.L., II Dragomir Cornelia, Biserica Sfantul Nicolae Ostrov, Scoala Gimnaziala nr. 1, Galita, Scoala Gimnaziala "Ioan Atanasiu" Lipnita, Biblioteca comunala, parintii elevilor.
Activitatile s-au desfasurat in diferite spatii din cadrul liceului dar si din comuna: sali de clasa si laboratoare, sala de festivitati a Liceului "Regele Carol I" Ostrov, sala de sport, domeniile Ostrov, minifermele individuale, Manastirea Dervent, dispensarul Comunal, postul de Politie, Ostrov, parcurile din localitate, terenul de sport al comunei.
Prin programul "Scoala Altfel" s-a urmarit cresterea interesului fata de valorile culturale, geografice locale si nationale in scopul recunoasterii si asumarii identitatii nationale la elevi dar si dezvoltarea creativitatii artistice si literare la elevi. Prin activitatile derulate in cadrul acestui program cadrele didactice au avut in vedere formarea de priceperi si deprinderi culinare, formarea unei atitudini ecologice responsabile prin exersarea deprinderilor de ingrijire si ocrotire a mediului, cunoasterea si punerea in practica a valorilor democratice, inerculturale si de toleranta. Aceste activitati ii vor ajuta pe copii atat in dezvoltarea lor profesionala cat si in cea personala, avand ca obiective: stimularea abilitatii de a coopera, de a comunica eficient si de a lucra in echipa; sensibilizarea elevilor pentru cunoasterea si aprecierea capodoperelor literaturii romane si universale; cunoasterea regulilor legate de mentinerea unui stil de viata sanatos, in vederea dezvoltarii armonioase a corpului; dezvoltarea competentelor cultural-artistice, literare, sportive prin participarea la activitatile corespunzatoare.
Cunoasterea regulilor legate de mentinerea unui stil de viata sanatos, in vederea dezvoltarii armonioase a corpului; manifestarea unei atitudini de cooperare, spirit de echipa, de competitie si fairplay; implicarea familiilor elevilor in activitatile extrascolare si extracurriculare desfasurate de scoala, toate acestea ii vor indruma pe copii sa se integreze in societate si sa isi construiasca o viata frumoasa.
Una dintre activitatile desfasurate a fost: "Sa ne cinstim strabunii", realizata in colaborare cu Primaria Comunei Ostrov si Muzeul Satului Ostrov.
Elevii clasei a IX-a, profilul Stiinte Sociale impreuna cu profesorul Irina Stoica, diriginta clasei, au imbogatit Muzeul Satului cu o serie de obiecte populare din gospodariile bunicilor si strabunicilor nostri.

Articole din editia din data de 16 Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Educatie
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Educatie
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Educatie
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Educatie
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Educatie
 • Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771